Nyheder

Nyhedsliste over politiske og kulturelle nyheder vedrørende kommunen
Dato 18. juni 2018

Koncert

Klassisk koncert med blandet program

Se nyhed
Dato 12. juni 2018

Trofæjagt skaber omsætning og aktivitet i Kangerlussuaq

Qeqqata Kommunia er tilfreds med, at Naalakkersuisut i sidste uge uddelte ti koncessioner til trofæjagt i området ved Kangerlussuaq. Koncessionerne er alle gået til lokale operatører, der med koncessionerne har fået mulighed for langsigtet planlægning og investeringer.

Se nyhed
Dato 7. juni 2018

Sisimiut-klasse vinder 10.000 kroner

8. D på Nalunnguarfiup Atuarfia i Sisimiut har netop vundet en af de to hovedpræmier på 10.000 kroner i en klassekonkurrence for folkeskoler, efterskoler og gymnasier. Konkurrencen, der er udskrevet af Allorfik, handler om pengespil og skal skærpe elevernes opmærksomhed på, at spil kan føre til afhængighed.

Se nyhed
Dato 7. juni 2018

Kunstgræsbanen i Sisimiut

Qeqqata Kommunia opfører i øjeblikket en ny fodboldbane ved anlægning af kunstgræs på eksisterende grus fodboldbane. Den nye fodboldbane i FIFA standard kommer til at få internationale dimensioner (større end eksisterende).

Se nyhed
Dato 4. juni 2018

Kommuneplantillæg nr. 61 Maniitsoq

Formålet med dette kommuneplantillæg er at etablere nye erhvervsarealer på Maniitsoq Havn, der kan understøtte udnyttelsen af de dyre havnearealer, samt sikre mulighed for at etablere nye havnerelaterede virksomheder, som f.eks. fiskeindhandling og fiskeforarbejdning.

Se nyhed
Dato 28. maj 2018

Kangerlussuaq for ever

Qeqqata Kommunias borgmester Malik Berthelsen mødtes fredag med næstformændene i det lokale erhvervsråd Arctic Circle Business (ACB) Henrik Sachse og GE i Sisimiut Miki Brandt. De tre parter gav hinanden håndslag på at bakke op om en regional overtagelse af Kangerlussuaq lufthavn og udvikle Kangerlussuaqs mange potentialer.

Se nyhed