airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Låneforhold i boligstøttehuse – Ud- og indtrædelse af

Låneforhold i boligstøttehuse – Ud- og indtrædelse af 

Et boligstøttehus er et hus, som er blevet bygget med midler fra boligstøtteordningen. Det vil sige, at husejeren har lånt penge fra Landskassen til at bygge huset. Indtil man har betalt hele lånet tilbage, har man derfor visse forpligtelser over for Selvstyret. INI administrerer boligstøtteordningen på vegne af Selvstyret. Det betyder, at det er INI, du har kontakten med som boligstøttehusejer.


Udtrædelse af låneforhold
Når man overtager et boligstøttehus, underskriver man et lånedokument og et pantebrev som bevis for at man ejer huset. Det vil sige, at hvis både du og din ægtefælle eller samlever har underskrevet lånedokumentet og pantebrevet for jeres hus, ejer I huset sammen.

Hvis I på et tidspunkt i jeres liv beslutter at flytte fra hinanden, kan én af jer træde ud af låneforholdet og dermed ikke længere være ejer af huset. Den anden vil herefter stå som eneejer af huset og hæfte for både lån, gæld og andre forpligtelser. Man skal dog være opmærksom på, at den der udtræder af et låneforhold hæfter for den gæld, der var indtil udtrædelsestidspunktet.


Indtrædelse i låneforhold
Er du eneejer af dit boligstøttehus, kan din ægtefælle, samlever eller arving blive medejer af huset. Vil I gerne dele ejerskabet, skal han eller hun søge om at træde ind i låneforholdet og hermed hæfte for både lån, gæld og andre forpligtelser sammen med dig.

For at kunne indtræde i et låneforhold og dermed blive medejer af et boligstøttehus:

  • Må du ikke eje et andet boligstøttehus med offentligt lån
  • Skal du være fyldt 18 år
  • Skal du fremover have fast adresse i huset, fordi der er bopælspligt i boligstøttehuse


Ansøgning

Vil du gerne træde ud af eller ind i et låneforhold, skal du henvende dig til INIs lokale boligbutik. Her kan du få yderligere information og hjælp til at lave en ansøgning

Relaterede artikler

INI A/S
E-mail: ini@ini.gl
Telefon: 70 10 00
Fax: 86 57 00

Åbningstider
Mandag til fredag fra 08.00 - 16.00
Boligstøtte fra 10.00 - 14.00

Du kan ringe direkte til:
Lejeboliger: 70 10 00, tast 2 og tast 1
Boligstøttehuse 70 10 00, tast 2 og tast 2
Omstillingen 70 10 00, tast 2 og tast 9

Hjemmeside: www.ini.gl