airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

INI lejebolig – Ansøgning om

INI lejebolig – Ansøgning om 

En INI lejebolig er en offentlig lejebolig, som enten er ejet af Selvstyret eller kommunerne og som administreres af INI. Det vil sige, at INI tager sig af meget af det praktiske omkring boligen som f.eks. at håndtere boligansøgninger på vegne af Selvstyret og kommunerne.


Betingelser
For at kunne søge om en offentlig lejebolig skal du være fyldt 15 år. Du kan dog først få tilbudt en lejebolig, når du er fyldt 18 år.


Ansøgning
Vil du gerne søge om en lejebolig, skal du udfylde blanketten:

Ansøgning om lejebolig

På blanketten skal du f.eks. skrive:
  • Hvor stor en lejlighed du vil have
  • Hvor lejligheden skal ligge
  • Eller i hvilken by eller bygd du vil søge til

Når du har udfyldt ansøgningsblanketten, skal du aflevere den til din lokale INI boligbutik. Herefter skal du betale et ventelistegebyr. Når du aflevere din ansøgning til INI, får du et girokort, som du skal betale i banken eller på posthuset. Når du har betalt ventelistegebyret bliver du automatisk sat på ventelisten til en lejebolig.

INI administrerer boliger for både Selvstyret og for kommunerne. Ventelistegebyret er 100 kr. for hvert selskab du ønsker at være skrevet op i. Ønsker du f.eks. at skrive dig op i hele Ilulissat by, er ventelistegebyret 200 kr., for her har både Selvstyret og kommunen lejeboliger. Ønsker du derimod at skrive dig op i Nuuk by, er ventelistegebyret 100 kr., for her administrerer INI kun Selvstyrets boliger.


Årlig genbekræftelse
Du skal betale ventelistegebyr hvert år for at genbekræfte, at du søger en INI lejebolig. INI sender dig et brev med et girokort, som du skal betale enten i banken eller på posthuset. Hvis du ikke betaler ventelistegebyret, bliver du slettet fra ventelisten og mister din anciennitet som boligsøgende. Det er derfor vigtigt, at du meddeler INI, hvis du flytter adresse.


Personalebolig
Har du ret til en personalebolig, skal din arbejdsgiver sørge for at sende en boligrekvisition til den lokale INI boligbutik. Du skal være opmærksom på, at der kan være andre forhold du skal opmærksom på. Du kan læse mere om personaleboliger under relaterede artikler.

Relaterede artikler

INI A/S
E-mail: ini@ini.gl
Telefon: 70 10 00
Fax: 86 57 00

Åbningstider
Mandag til fredag fra 08.00 - 16.00
Boligstøtte fra 10.00 - 14.00

Du kan ringe direkte til:
Lejeboliger: 70 10 00, tast 2 og tast 1
Boligstøttehuse 70 10 00, tast 2 og tast 2
Omstillingen 70 10 00, tast 2 og tast 9

Hjemmeside: www.ini.gl