airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Sisimiut og Kangerlussuaq Museum

Sisimiut & Kangerlussuaq Museum var oprindeligt to museer, der i 2015 fusionerede. Museet har udstillinger både i Sisimiut og Kangerlussuaq. Administrationen ligger i Sisimiut.

Sisimiut afdeling 

I Sisimiut ligger museet centralt i den gamle bykerne, hvor de oprindelige kolonibygninger danner rammerne for museets udstillinger. De 100 år gamle hvalkæber markerer smukt Sisimiut Museums indgang, der ligger over byens havn. Gå på opdagelse i Sisimiuts spændende byhistorie: fra de første mennesker i området 2500 f.v.t. til etableringen og industrialiseringen af byen. Museet giver dig det historiske overblik og med skiftende udstillinger får du et alsidigt indblik i Sisimiut områdets interessante kulturhistorie.

Sisimiut Museum råder over 9 bygninger, hvoraf der er udstillinger i de 6. De fleste af bygningerne stammer fra 1700- og 1800tallet. Du har mulighed for at besøge Halvvejshuset, Smedjen, Gammelhuset, Kolonibestyrerboligen, Den Gamle Butik og et rekonstrueret traditionelt vinterhus. Desuden er museets administration placeret i den oprindelige præstebolig og i museumsområdet finder du også Den Blå Kirke, Bethelskirken, fra 1775.

Highlights 

• Den ældste hundekæbe fundet i Grønland
• Kunstneren Gerth Lyberths 100 år gamle modeller af vinterhus og sommertelt
• Rekonstruktion af traditionelt vinterhus med interiør
• En af de bedst bevarede gamle bykerner i Grønland

Åbningstider Sisimiut 

15. juni – 30. september:

Mandag: Kl. 09:00-16:00
Tirsdag, torsdag, fredag: Kl. 10:00-16:00
Lørdag, søndag: Kl. 11:00-16:00
Onsdag: Lukket

1. oktober – 14. juni:

Onsdag: Kl. 10:00-16:00
Søndag: Kl. 11:00-16:00Entré Sisimiut 

Voksen: 30 kr.
Barn: 15 kr.
Grupper over 20: 25 kr. pr. person.
Gratis adgang for gæster, der har fast bopæl i Qeqqata Kommunia. Gratis adgang for uddannelsesinstitutioner, der besøger museet som led i deres uddannelse.

Kangerlussuaq afdelingen 

I Kangerlussuaq ligger museet i det gamle baseområde på den anden side af landingsbanen. Udstillingerne tager udgangspunkt i Kangerlussuaqs unikke historie som henholdsvis, militær base, civil lufthavn og forskningslokation. Museet åbnede sine døre i 1997.

Museumsbygningen blev oprindeligt opført som hotel, men blev hurtigt overtaget af amerikanerne, der benyttede den til hovedkvarter ”headquarter” indtil de forlod Kangerlussuaq i begyndelsen af 1990’erne. Flere oprindelige interiører fra amerikanertiden er bevaret på museet.  Basens primære rolle under den kolde krig var som forsyningslufthavn for de store radarstationer, som amerikanerne havde bygget i Grønland. Dengang gik Kangerlussuaq under navnet Sondrestrom Air Base.

Museet har også et afsnit om Grønlandsfly og SAS, så der er meget at kigge på for flyentusiaster.  I afsnittet om forskning i Kangerlussuaq området kan du lære mere om iskerneboringer og undersøgelser af atmosfæren.

Åbningstider Kangerlussuaq 

1. juni – 15. september:

Søndag –fredag: 10-15

Lørdag kun efter aftale

Lukket i vinterhalvåret

Entré Kangerlussuaq 

Voksen: 60 kr.
Barn: 30 kr.
Grupper over 12: 50 kr. pr. voksen og 30 kr. pr. barn.

Krydstogtgæster 30 kr.

Gratis adgang for gæster, der har fast bopæl i Qeqqata Kommunia. Gratis adgang for uddannelsesinstitutioner, der besøger museet som led i deres uddannelse.

Kontakt  

Sisimiut & Kangerlussuaq Museum
Jukkorsuup aqq. 6
3911 Sisimiut

Postboks 308
Tlf: (+299) 86 25 50
Museumsleder mobil (+299) 53 28 97

sismus@qeqqata.gl
www.museum.gl/sisimiut

Henvendelser angående besøg i Kangerlussuaq kontakt:

World of Greenland (WOGAC)

info@wogac.com