airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kloakering – Tilslutning

Kloakering – Tilslutning 

Kloakering er det rør- og ledningssystem under jorden, der sørger for at afløbsvand og spildevand bliver ledt væk fra huse og veje. Kloaksystemer er delt op i 2 dele:
  • Hovedkloakken, som er den del af kloaksystemet, der samler og leder f.eks. spildevandet væk fra byen. Kommunen har ansvaret for hovedkloakken
  • Stikledninger, som er de dele af kloaksystemet, som forbinder bygninger og private huse til hovedkloakken

Er du f.eks. husejer er det dit ansvar, at sørge for at der bliver ført en stikledning fra dit hus til kommunens hovedkloak.

Forløbet i
Når du har søgt om, og fået, de tilladelser, du skal have for at dit hus kan blive sluttet til hovedkloakken, kan arbejdet begynde. Du skal selv finde en VVS-installatør, der kan udføre arbejdet. Tilslutning til kommunens hovedkloak må kun ske mellem 1. maj til 1. oktober. Det er for at undgå frostskader på hovedkloakken. VVS-installatøren har ansvaret for at arbejdet med stikledningen bliver gjort forsvarligt og korrekt.

Efter arbejdet er færdigt, men før stikledningen bliver dækket til, skal du eller din VVS-installatør kontakte den lokale tekniske forvaltning for at få godkendt tilslutningen.

Bemærk
Din stikledning må kun tilsluttes til hovedkloakken - det er ikke tilladt at tilslutte sit afløb til en stikledning fra en anden bygning.

Tilslutningstilladelsen er gyldig i 1 år. Du kan få den forlænget ved at henvende dig til din lokale tekniske forvaltning.

Er din stikledning gået i stykker, skal ejeren af bygningen kontakte en VVS-installatør. Du skal selv betale for at få din stikledning repareret. Kommunen har kun ansvar for hovedkloakken.

Klage
Det er de enkelte kommuners tekniske forvaltninger, der afgør om det arbejde, der er lavet med stikledninger, overholder alle regler og anvisninger.

Er du uenig i hvad der er besluttet, kan du klage til din lokale tekniske forvaltning.

Relaterede artikler

Qeqqata Kommunia
Postboks 1014
3911 Sisimiut
Telefon: (+299) 70 21 00
Fax: (+299) 70 21 77
E-mail: qeqqata@qeqqata.gl
Website: www.qeqqata.gl
Departementet for Natur, Miljø og Forskning
Imaneq 1A - 801
Postboks 1614
3900 Nuuk

Telefon: (+299) 34 50 00
Fax: (+299) 34 54 10
E-mail: pan@nanoq.gl
Hjemmeside: www.naalakkersuisut.gl