airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kommunen på polarcirkelen

Kommunen gennemskæres af Polarcirklen syd for bygden Itilleq.
Klimaet er arktisk, med temperaturer ned til minus 35º om vinteren og op til plus 20º om sommeren. Kommunen er isfri året rundt og får derfor kontinuerligt forsyninger hele året. Kommunen er den sydligste kommune hvor hundeslædekørsel er muligt, hvilket sker i Sisimiut.
I kommunen ligger også Grønlands største lufthavn, Kangerlussuaq, der betjener både indenrigs- og udenrigsruter og som sammenbinder Grønlands vitale flytrafik.

I Qeqqata Kommunia bor der lidt færre end 10.000 mennesker. Qeqqata Kommunia blev dannet d. 1. januar 2009, ved sammelægning af Sisimiut og Maniitsoq kommune
 • Kommuneplan

  Kommuneplanen beskriver, hvilken udvikling Byrådet vil satse på i de kommende år. Kommuneplanen skal være med til at bevare og udvikle kvaliteterne i vores byområder og det åbne land, samtidig med at der skabes mulighed for en erhvervsudvikling der kan bidrage til at sikre økonomisk bæredygtighed.

 • Kommune Logo

  Våbnets to store stjerner symboliserer kommunens to byer, Sisimiut og Maniitsoq, mens de seks små står for de seks tilhørende bygder. Bag stjernerne ses nogle fjelde, der ligeledes er kendetegn for Maniitsoq og Sisimiut.
  Skal du bruge Qeqqata Kommunia´s logo, kan du højreklikke på nedenstående logoer i det format, du skal bruge og gemme det.

 • Byer og bygder

  Qeqqata Kommunia er fordelt på 2 byer Sisimiut og Maniitsoq samt 6 bygder Itilleq, Sarfannguit, Kangerlussuaq, Kangaamiut, Napasoq og Atammik

 • Mød en ansat i kommunen

  Qeqqata Kommunia har ca. 1300 ansatte I hele kommunen (skoler, institutioner, administrationen) hvoraf der I administrationen er 141 ansatte tilsammen, 94 i Sisimiut og 47 i Maniitsoq. Her på siden kan du læse om forskellige ansatte i kommunen. Du kan møde en ny medarbejder, en medarbejder gennem 37 år, forskoleleder, daginstitutionsmedarbejder, pedel, en souschef, entreprenør medarbejder og en praktikant.

 • Planstrategi

  Formålet med planstrategien er, at vise hvilken retning kommunalbestyrelsen ønsker, at Qeqqata Kommunias byer og bygder skal udvikle sig i.
  Planstrategien er en politisk vision for kommunens udvikling.

 • Webmail

  På denne side kan du som medarbejder i kommunen få adgang til din e-mail, når du ikke er på dit kontor.

 • Kangerlussuaq internationalt lufthavn

  Kangerlussuaq Lufthavn er en grønlandsk international lufthavn med en asfaltlandingsbane på 2.815 m x 60 m og har verdens højeste regularitet nemlig på 99 procent vejrbetingede åbningstider for landing og start.

  Vi har samlet alle pressemeddelelser og nyheder om Kangerlussuaq lufthavn for at gøre det overskueligt og er kronologisk opsat.

 • Bæredygtighedsprojekt

  Qeqqata Kommunias vision er at være et foregangssamfund for bæredygtighed i Arktis i 2020. Bæredygtighed er et meget bredt begreb, og for Qeqqata Kommunia betyder det, at vi ønsker at efterlade et bedre samfund til den kommende generation, end det vi modtog.

 • UNESCO verdensarvsområde

  Efter mange års forberedelse har Qeqqata Kommunia og Selvstyret i samarbejde med faglige eksperter fået Aasivissuit - Nipisat optaget på UNESCOs Verdensarv.