airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kommunaldirektør til Qeqqata Kommunia

Qeqqata Kommunia søger en kommunaldirektør til den kommunale administration med hovedkontor i Sisimiut.
Ansøgningsfrist:
19. august 2019
Sted/Afd:
Sisimiut
Varighed:
Fuldtid

Qeqqata Kommunia blev dannet d. 1. januar 2009, ved sammenlægning af Sisimiut og Maniitsoq kommune. I Qeqqata Kommunia bor der ca. 10.000 mennesker.

Efter mange års forberedelse har Qeqqata Kommunia og Selvstyret i samarbejde med faglige eksperter fået Aasivissuit - Nipisat optaget på UNESCOs Verdensarv i sommer 2018, som er det tredje verdensarvsområde i Grønland. Desuden arbejdes der i øjeblikket med at få etableret en naturvej fra Kangerlussuaq til Sisimiut, hvilket er et vigtigt udviklingsprojekt for kommunen.

 

Qeqqata Kommunia er kendetegnet ved enestående naturlandskaber, kulturperler, kystområder, søer, et rigt og varieret dyreliv samt fantastiske bymiljøer. Kommunen ligger godt midt på Grønlands Vestkyst og spiller en central rolle i forhold til den nationale og internationale infrastruktur, hvilket gør det til en attraktiv bosætningskommune. Endvidere er der mange muligheder for uddannelse. Tilsammen udgør alle disse kvaliteter et positivt udgangspunkt for kommunens fremtidige udvikling. I Qeqqata Kommunia er det store, tilgængelige og isfrie åbne land en vigtig resurse og det er vigtigt, at udnyttelsen sker under hensyntagen og beskyttelse af resurserne. Det åbne land er med til at skabe et økonomisk bæredygtigt Grønland.

 

Den nye kommunaldirektør bliver den øverst ansatte leder i den samlede kommunale organisation

og bindeled mellem kommunens politiske og administrative niveau. Derudover bliver kommunaldirektøren rådgiver og sparringspartner for borgmesteren og kommunalbestyrelsen - herunder særligt i forhold til organisation, juridiske anliggender, økonomi, medier samt politiske temaer. Stillingen omfatter følgende ansvarsområder:

·         Sikre lovlig forvaltningsøvelse og understøtte eksekvering af og opfølgning på politiske visioner, beslutninger og planer med henblik på effektive løsninger og bæredygtige resultater

·         Agere økonomidirektør og være garant for effektiv økonomistyring og hensigtsmæssig ressourceudnyttelse med fokus på strategi, udvikling og forbedringer

·         Ansvarlig for teknik- og miljøområdet – herunder sikre udvikling af byerne, bygderne og det åbne land

·         Initiere og følge op på udvikling af organisation, samarbejde, processer og opgaveløsning

·         Sikre, at der er flow i arbejdet i alle dele af Qeqqata Kommunia´s administration og sørge for, at alle ved, hvilken retning Qeqqata Kommunia er på vej hen

 

Den rette kandidat er dobbeltsproget, dansk og grønlandsk, og evner engelsk på minimum samtaleniveau. Den rette kandidat har ligeledes en relevant uddannelsesmæssig baggrund på kandidatniveau. Dertil kommer:

·         Naturlig autoritet og dynamik. En synlig topleder

·         Går forrest, når strategier skal implementeres og omsættes til handling

·         Innovativ og visionær. En ildsjæl med ambitioner og drive

·         Proces- og resultatorienteret med helhedssyn

·         En samlende leder med høj integritet (inddragende samt uddelegerende)

·         Høj faglighed

·         Kan agere afbalanceret i en kompleks politisk organisation

·         Kan tænke strategisk og handle operationelt

Har et godt netværk og godt blik for vækstpotentialer for kommunen

Qeqqata Kommunia tilbyder et attraktivt job i en veldrevet kommune med en faglig stærk organisation, der er præget af en god tone. Dertil kommer stort ansvar, hvor tradition og fornyelse skal afbalanceres gennem begavede initiativer og meningsgivende fortolkning af fremtidens behov. Sisimiut er med sine 5.509 indbyggere den største by i kommunen og den næststørste by på Grønland. Byen er den nordligste i Grønland med en isfri havn om vinteren og samtidig den sydligste by i Grønland, hvor man om vinteren og i foråret kan køre på hundeslæde og snescooter. Sisimiut er alt det, man forventer af en grønlandsk by. Små hyggelige træhuse i alle regnbuens farver, livlige slædehunde og en venlig og imødekommende lokalbefolkning. Sisimiuts vartegn er det 784 meter høje fjeld ”Kællingehætten”, hvor der om vinteren og i foråret er fine muligheder for langrend og alpin skiløb og om sommeren udfordrende vandrestier. Området byder desuden på unikke oplevelser så som heliskiing, lystfiskeri i verdensklasse ved ørredelve, dykning, gletscherskiløb, ture til indlandsisen... og meget mere.

 

Qeqqata Kommunia har indgået samarbejde med Pointer A/S om denne rekruttering. Du er derfor velkommen til at kontakte Direktør Inger Ingvardsen hos Pointer A/S på +45 29 36 86 36. Enhver henvendelse vil blive behandlet fortroligt.

Ansøgning sendes til: 

Snarest og senest mandag d. 19. august 2019 til

imi@pointersearch.dk  

Kontakt:

Direktør Inger Ingvardsen

(+45) 29 36 86 36