Brugervenlige Maniitsoq

Kommunekontoret i Maniitsoq er i gang med den helt store renovering. Nye farver og ”nye” kontorer skal gøre kommunekontoret brugervenligt, både for ansatte og borgerne
24. marts 2010

Kommunekontoret i Maniitsoq er i gang med den helt store renovering. Nye farver og ”nye” kontorer skal gøre kommunekontoret brugervenligt, både for ansatte og borgerne

Kommunekontorets institutioner i Maniitsoq skal samles. Det er formålet med renoveringen, der er sket på grund af omrokade, af kommunekontoret, der begyndte sidste år i august. Institutionerne har indtil sidste år ligger meget spredt.

Byens bibliotek har for eksempel ligget på museet, det er nu flyttet op til kommunekontoret. Bygningsinspektør Ejvind Richard siger, at det især har været vigtigt for ham at samle de borgerservice-relaterede institutioner undet et tag. Det er endnu ikke helt lykkedes. For eksempel sidder Daginstitutionskontoret stadig på skolen.

   - Men jeg prøver hele tiden, at gøre kommunekontoret kundevenligt, siger bygningsinspektør Ejvind Richard, der har ansvaret for renoveringen.



Det kommer også til udtryk på den måde, at et lille fjernsyn bliver installeret i venteværelset. Det skal afspille tegnefilm for børn. Og der vil også komme et kønummersystem op, så støjniveauet bliver sænket på kommunekontoret. Lige nu foregår det ved, at borgerne tager et nummer og når det er vedkommendes tur, bliver der råbt helt hen ad gangen: NR. 10!



Ovenover receptionen vil der også blive installeret et fjernsyn. Det skal vise informationer, som åbningstider.

                                     

                              Receptionen på kommunekontoret bærer præg af renovation

 

De ansatte bliver inddraget

Kommunekontoret i Maniitsoq er på fire etager. Det er lig med en masse trappetrin. Det besluttede Ejvind Richard at gøre noget ved. Han udstedte en konkurrence for de ansatte i kommunekontoret. De skulle komme med forslag til malerier, der skulle males på gangen og gøre den eventuelle lange tur op, til en lille oplevelsestur.

   - Hvis den ansatte nu går op med en klient, så kan den ansatte sige: ”Det er mig, der har lavet det der”, og på den måde måske bryde isen mellem den ansatte og klienten, fortæller Ejvind Richard.



Han fik 14 forslag. Syv af dem blev malet.

Derudover har kommunekontoret også fået et mere venligt kontorlandskab. Før var det bare et åbent kontorlandskab. De er nu mere lukkede og mere farverige.



Ejvind Richard mener, det er vigtigt at inddrage de ansatte i forandringerne på kommunekontoret.

   - Det skal være godt at komme på arbejde, siger han.