airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nyheder

Nyhedsliste over politiske og kulturelle nyheder vedrørende kommunen
Dato 18. oktober 2019

Torrak 2019

Den årlige begivenhed Torrak, hvor eleverne holder fodboldsturneringer, bliver dette år afholdt den. 16 oktober i Sisimiuts hal.

Se nyhed
Dato 17. oktober 2019

Svar på Athena Lings’ læserbrev vedr. dumpen i Kangerlussuaq

Qeqqata Kommunia sætter stor pris på læserbrevet og skarpheden i budskabet. Det er ikke hverdagskost, at der skrives et læserbrev på det niveau. Læserbrevet vidner også om, at Grønlands unge, og befolkningen i det hele taget, følger godt med i den nyere tids opmærksomhed på miljøbevidsthed. Det er samtidig glædeligt med det store engagement til at gøre noget konkret ved problemerne her og nu, i stedet for at fokusere alt for meget på hvad man tidligere har gjort eller ikke har gjort. Det fremmer politisk fokus på miljøområdet. I det hele taget har vi, fra kommunens side, ingen interesse i blot at pege på andre, men arbejder aktivt og konkret med forskellige miljøtiltag.

Se nyhed
Dato 17. oktober 2019

Temauger giver ny viden og metoder i bygder

Eleverne fra Qinnguata Atuarfia har som resten af Qeqqata Kommunias elever haft temauger om FN’s verdensmål. Her havde en gruppe elever fra
ældstetrinnet i Qinnguata Atuarfia fra Kangerlussuaq blandt andet undersøgt forholdene omkring dumpen i Kangerlussuaq.

Se nyhed
Dato 15. oktober 2019

Ny Kommunaldirektør er udpeget

Kommunalbestyrelsen har ved ekstra ordinær møde d. 14 oktober 2019 udpeget Juliane Henningsen som ny Kommunaldirektør.

Se nyhed
Dato 8. oktober 2019

Elever fra Qeqqata Kommunia laver forslag til energibesparelser på 30 %

I disse uger arbejder omkring 1300 folkeskoleelever i Qeqqata Kommunia med fokus på FN's 17 verdensmål og får mere forståelse for, hvor vigtigt det er, at man passer på jorden. Under 2 temauger i løbet af uge 39, 40 og 41 arbejder eleverne med udgangspunkt i et af de 17 verdensmål og finder innovative løsninger på udfordringer i de nærliggende omgivelser.

Se nyhed
Dato 27. september 2019

Efterlysning af undervisere samt valgfag til fritidsundervisningen

I skoleåret 2019/20 efterlyses hermed valgfag samt undervisere til fritidsundervisningen.

Se nyhed