airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nyheder

Nyhedsliste over politiske og kulturelle nyheder vedrørende kommunen
Dato 29. marts 2019

Kangerlussuaq afgørende for krydstogtturismen i Grønland meddeler Sunstone Ships

Niels-Erik Lund - direktør i Sunstone Ships - skriver i et brev til borgmester Malik Berthelsen, at Kangerlussuaq lufthavn er afgørende for krydstogtturismen i Grønland.

Se nyhed
Dato 2. januar 2019

Borgmester Malik Berthelsens nytårstale

Godt Nytår!
Unesco – Kangerlussuaq:
Efter mange års forberedelse, har verdensarvkomitéen til vores glæde med stor ros endeligt optaget Aasivissuit-Nipisat på UNESCO's verdensarvsliste denne sommer. Således kan vi vise det enestående kulturlandskab, der rummer kulturminder fra menneskers historie i gennem 4.500 år, til omverdenen.
For at opnå økonomisk fordelagtighed, har vi afsat midler til anlæggelse af en vej mellem Kangerlussuaq og Aasivissuit, der vil være starten på en vej mellem Kangerlussuaq og Sisimiut.
Selvfølgeligt vil vi også være med til at udvikle turismen!

Se nyhed
Dato 13. september 2018

Glæde og skuffelse.

Jeg er glad for, at Inuit Ataqatigiit vil bevare lufthavnen i Kangerlussuaq.
De nye lufthavne ønskes jo anlagt i ønske om at tiltrække flere turister. Det er derfor en modsigelse, hvis en velfungerende turistlufthavn med rig udvidelsesmuligheder ikke ønskes bevaret.

Se nyhed
Dato 12. juli 2018

Læserbrev: HAR VI VIRKELIG RÅD TIL DET?

De øvrige borgmestre og Naalakkersuisut, der ikke har tålmodighed til at vente på, at vi får en ny atlantlufthavn, skynder nu på inatsisartut. De ønsker, at anlæggelsen af de nye lufthavne skal igangsættes uden yderligere forhalinger. Begrundelsen er, at mulige investorer vil blive skræmt væk, hvis sagen forhales yderligere.

Se nyhed
Dato 12. juni 2018

Trofæjagt skaber omsætning og aktivitet i Kangerlussuaq

Qeqqata Kommunia er tilfreds med, at Naalakkersuisut i sidste uge uddelte ti koncessioner til trofæjagt i området ved Kangerlussuaq. Koncessionerne er alle gået til lokale operatører, der med koncessionerne har fået mulighed for langsigtet planlægning og investeringer.

Se nyhed
Dato 28. maj 2018

Kangerlussuaq for ever

Qeqqata Kommunias borgmester Malik Berthelsen mødtes fredag med næstformændene i det lokale erhvervsråd Arctic Circle Business (ACB) Henrik Sachse og GE i Sisimiut Miki Brandt. De tre parter gav hinanden håndslag på at bakke op om en regional overtagelse af Kangerlussuaq lufthavn og udvikle Kangerlussuaqs mange potentialer.

Se nyhed