airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nyheder

Nyhedsliste over politiske og kulturelle nyheder vedrørende kommunen
Dato 18. marts 2020

Har du behov for karantænefaciliteter?

Bliv hjemme, hvis du har rejst uden for Grønland.
Formålet med, at du bedes om at blive hjemme i 2 uger efter du er indrejst til Grønland er, at minimere smitterisiko i samfundet

Se nyhed
Dato 20. september 2019

ENDELIG afklaring

Af: Borgmester Malik Berthelsen
Endelig! Endelig bliv der nævnt hvad planerne er for Kangerlussuaq. Jeg er selvfølgelig glad for at vi er med under turismeudviklingen. Jeg er også meget tilfreds med at Staten har dokumenteret og stemplet, hvor vigtigt Kangerlussuaq er for vores land. Jeg håber, at når det fremtidige lufthavne er blevet færdiggjort, at Kangerlussuaq ikke vil blive anset som en konkurrent, men som en samarbejdspartner, som tager del i turismeudviklingen. Ved at samarbejde inden for landets lufthavne, kan vi udvikle økonomien, og dette er kun godt for landet.

Se nyhed
Dato 6. september 2019

Rallyløb for elektriske biler i Kangerlussuaq

Fredag d. 30 august 2019 blev det offentliggjort, at Kangerlussuaq bliver rammen om 1 af 5 rallyløb i den nye elektriskbil-raceserie EXTREME E. EXTREME E er ikke et lille tilfældigt rallyløb. Stifteren Alejandro Agag er også bag Formula E, som er en løbsserie på samme måde som Formula 1, bare med elektriske racerbiler i stedet for benzinforbrugende Formula 1 racerbiler.

Se nyhed
Dato 30. august 2019

Extreme E rallykørsel 2021 i Kangerlussuaq

Qeqqata Kommunia er ”vært” for Extreme E som finder sted i Kangerlussuaq i 2021.

Se nyhed
Dato 29. marts 2019

Kangerlussuaq afgørende for krydstogtturismen i Grønland meddeler Sunstone Ships

Niels-Erik Lund - direktør i Sunstone Ships - skriver i et brev til borgmester Malik Berthelsen, at Kangerlussuaq lufthavn er afgørende for krydstogtturismen i Grønland.

Se nyhed
Dato 2. januar 2019

Borgmester Malik Berthelsens nytårstale

Godt Nytår!
Unesco – Kangerlussuaq:
Efter mange års forberedelse, har verdensarvkomitéen til vores glæde med stor ros endeligt optaget Aasivissuit-Nipisat på UNESCO's verdensarvsliste denne sommer. Således kan vi vise det enestående kulturlandskab, der rummer kulturminder fra menneskers historie i gennem 4.500 år, til omverdenen.
For at opnå økonomisk fordelagtighed, har vi afsat midler til anlæggelse af en vej mellem Kangerlussuaq og Aasivissuit, der vil være starten på en vej mellem Kangerlussuaq og Sisimiut.
Selvfølgeligt vil vi også være med til at udvikle turismen!

Se nyhed