airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nyheder

Nyhedsliste over politiske og kulturelle nyheder vedrørende kommunen
Dato 17. oktober 2019

Svar på Athena Lings’ læserbrev vedr. dumpen i Kangerlussuaq

Qeqqata Kommunia sætter stor pris på læserbrevet og skarpheden i budskabet. Det er ikke hverdagskost, at der skrives et læserbrev på det niveau. Læserbrevet vidner også om, at Grønlands unge, og befolkningen i det hele taget, følger godt med i den nyere tids opmærksomhed på miljøbevidsthed. Det er samtidig glædeligt med det store engagement til at gøre noget konkret ved problemerne her og nu, i stedet for at fokusere alt for meget på hvad man tidligere har gjort eller ikke har gjort. Det fremmer politisk fokus på miljøområdet. I det hele taget har vi, fra kommunens side, ingen interesse i blot at pege på andre, men arbejder aktivt og konkret med forskellige miljøtiltag.

Se nyhed
Dato 15. oktober 2019

Ny Kommunaldirektør er udpeget

Kommunalbestyrelsen har ved ekstra ordinær møde d. 14 oktober 2019 udpeget Juliane Henningsen som ny Kommunaldirektør.

Se nyhed
Dato 20. september 2019

ENDELIG afklaring

Af: Borgmester Malik Berthelsen
Endelig! Endelig bliv der nævnt hvad planerne er for Kangerlussuaq. Jeg er selvfølgelig glad for at vi er med under turismeudviklingen. Jeg er også meget tilfreds med at Staten har dokumenteret og stemplet, hvor vigtigt Kangerlussuaq er for vores land. Jeg håber, at når det fremtidige lufthavne er blevet færdiggjort, at Kangerlussuaq ikke vil blive anset som en konkurrent, men som en samarbejdspartner, som tager del i turismeudviklingen. Ved at samarbejde inden for landets lufthavne, kan vi udvikle økonomien, og dette er kun godt for landet.

Se nyhed
Dato 15. maj 2019

Borgmesteren roser Inatsisartut

Under Inatsisartuts behandling af punktet om etablering af vej mellem bopladser (pkt. 2019-32), var det til stor glæde for Borgmester Malik Berthelsen, at alle medlemmer fra Inatsisartut gav deres opbakning til etablering af vej mellem Sisimiut og Kangerlussuaq, og alle medlemmerne tror på, at vejen vil åbne for mange muligheder.

Se nyhed
Dato 6. maj 2019

Mindeord for Emilie Lennert

Det er med sorg at vi modtog d. 3 maj 2019 at æretsborger i Sisimiut Emilie Lennert er gået bort som 87 årige.

Se nyhed
Dato 13. september 2018

Glæde og skuffelse.

Jeg er glad for, at Inuit Ataqatigiit vil bevare lufthavnen i Kangerlussuaq.
De nye lufthavne ønskes jo anlagt i ønske om at tiltrække flere turister. Det er derfor en modsigelse, hvis en velfungerende turistlufthavn med rig udvidelsesmuligheder ikke ønskes bevaret.

Se nyhed