airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nyheder

Nyhedsliste over politiske og kulturelle nyheder vedrørende kommunen
Dato 14. januar 2020

Íslandsk-grønlandsk samarbejde om Grønlandshistoriens første trafikforbindelse på land

Det grønlandske firma Arctic Circle Carrier og islandske Jakar underskrev i dag i Reykjavík en samarbejdsaftale, der indebærer at tre specielle Grønlandstyper af firhjulstrækkeren ÍSAR bliver leveret til Arctic Circle Carrier i 2021.

Se nyhed
Dato 16. december 2019

Kommuneplantillæg nr. 33

Offentliggørelse af forslag til kommuneplantillæg nr. 33 for udvidelse af Sømandshjemmet og Kalaallit Guest House.

Se nyhed
Dato 19. november 2019

Arctic Circle Road realiseres!

Den ihærdige indsats af kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia har båret frugt. Endelig kan vi tage det afgørende skridt for at projektere vejen mellem Sisimiut og Kangerlussuaq.

Se nyhed
Dato 15. november 2019

Verdensarvsdage

Se nyhed
Dato 20. september 2019

ENDELIG afklaring

Af: Borgmester Malik Berthelsen
Endelig! Endelig bliv der nævnt hvad planerne er for Kangerlussuaq. Jeg er selvfølgelig glad for at vi er med under turismeudviklingen. Jeg er også meget tilfreds med at Staten har dokumenteret og stemplet, hvor vigtigt Kangerlussuaq er for vores land. Jeg håber, at når det fremtidige lufthavne er blevet færdiggjort, at Kangerlussuaq ikke vil blive anset som en konkurrent, men som en samarbejdspartner, som tager del i turismeudviklingen. Ved at samarbejde inden for landets lufthavne, kan vi udvikle økonomien, og dette er kun godt for landet.

Se nyhed
Dato 6. september 2019

Rallyløb for elektriske biler i Kangerlussuaq

Fredag d. 30 august 2019 blev det offentliggjort, at Kangerlussuaq bliver rammen om 1 af 5 rallyløb i den nye elektriskbil-raceserie EXTREME E. EXTREME E er ikke et lille tilfældigt rallyløb. Stifteren Alejandro Agag er også bag Formula E, som er en løbsserie på samme måde som Formula 1, bare med elektriske racerbiler i stedet for benzinforbrugende Formula 1 racerbiler.

Se nyhed