airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nyheder

Nyhedsliste over politiske og kulturelle nyheder vedrørende kommunen
Dato 26. juni 2019

Qeqqata Kommunia støtter udvekslingsophold i udlandet

Vi ved med sikkerhed, at flersprogethed er grundlæggende for at forhøje uddannelsesniveauet i Grønland. Qeqqata Kommunia har derfor afsat støttemidler, så vi kan opnå, at de unge kan blive mere internationale og blive bedre til internationale sprog. Dermed håber vi, at flere unge i fremtiden rejser til andre lande.

Se nyhed
Dato 20. juni 2019

Årets klasse med mest forældreengagement

For første gang uddelte Qeqqata Kommunia i år en pris til den klasse i hele kommunen, som har det største forældreengagement. Årets klasse i Qeqqata Kommunia i 2019 er 9. b fra Atuarfik Kilaaseeraq.

Se nyhed
Dato 18. juni 2019

Fokus på globale verdensmål i Maniitsoq

Eleverne fra Atuarfik Kilaaseeraq havde fokus på FN’s globale verdensmål for bæredygtighed, da de havde inviteret forældre og interessenter fra kommunen og erhvervsliv til udstilling på skolen mandag d. 17 juni. Her viste og fortalte eleverne med fremlæggelser, videoer og udstillinger, hvad de har arbejdet med de sidste par uger, hvor de har haft temauger om FN’s verdensmål. Eleverne havde blandt andet havde arbejde med affald, forurening af havet og mobning.

Se nyhed
Dato 1. marts 2019

Fiskeriteknologi og nordisk gymnasieuddannelse i Sisimiut

I det internationale campusområde i Sisimiut ser to nye internationale uddannelse dagens lys, og vil fra sommeren 2019 blive udbudt, hvilket er med til at etablere Sisimiut, som en international uddannelses by. De nye uddannelser skal være med til at styrke erhvervsudviklingen i landet.

Se nyhed
Dato 1. februar 2019

Skolernes kvalitetsrapport 2018

Hvert år i oktober afleverer folkeskolerne en kvalitetsrapport til kommunalbestyrelsen. Kvalitetsrapporten indeholder blandt andet information om skolen, fravær og karakterer for det skoleår, der blev afsluttet inden sommerferien. Kvalitetsrapporter for skoleåret 2017/2018 blev behandlet på kommunalbestyrelsens møde d. 22 november. Nogle af nøgletallene vises i det følgende.

Se nyhed
Dato 2. januar 2019

Borgmester Malik Berthelsens nytårstale

Godt Nytår!
Unesco – Kangerlussuaq:
Efter mange års forberedelse, har verdensarvkomitéen til vores glæde med stor ros endeligt optaget Aasivissuit-Nipisat på UNESCO's verdensarvsliste denne sommer. Således kan vi vise det enestående kulturlandskab, der rummer kulturminder fra menneskers historie i gennem 4.500 år, til omverdenen.
For at opnå økonomisk fordelagtighed, har vi afsat midler til anlæggelse af en vej mellem Kangerlussuaq og Aasivissuit, der vil være starten på en vej mellem Kangerlussuaq og Sisimiut.
Selvfølgeligt vil vi også være med til at udvikle turismen!

Se nyhed