airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Bolig og væresteder i Danmark

Bolig og væresteder i Danmark 

Boligsituationen i de større byer i Danmark er meget presset, og der kan være lang ventetid på en bolig gennem boligforeningen. Du kan skrive dig op på venteliste i en boligforening, finde en bolig igennem ugeavisen eller finde boligannoncer på internettet.

Når du lejer en bolig, skal du betale depositum og forudbetalt leje til boligen. Depositum svarer til tre måneders husleje, mens der kan kræves op til tre måneders forudbetalt leje. Derudover kan du blive bedt om at betale den første måneds husleje oveni.
Det kan med andre ord blive et forholdsvist højt beløb, som du skal betale i indskud og forudbetalt husleje. Samlet kan det nemt nemt løbe op i 50.000 kr.
Hvis du ikke har penge til at betale indskud med, kan det blive svært at komme i betragtning til en lejebolig.


Lejeboliger
Boliger, der findes gennem det private marked, kan være dyrere end gennem boligforening, ligesom boligerne på det private marked hurtigt bliver udlejet.

Når der er mangel på boliger, kan det være tillokkende at overnatte på en sofa hos venner eller bekendte, men dette er kun en kortvarig løsning.

Læs mere om at søge bolig i Danmark her


Kofoed skole
Kofoed skole er et aktiveringssted, hvor der blandt andet er skindsystue og undervisningslokaler. Stedet tilbyder rådgivning og vejledning til grønlændere efter behov i København, Aalborg og Esbjerg. Formålet med tilbuddet er, at hjælpe den enkelte til at tage ansvar for sit eget liv.

Læs mere om Kofoed Skole her


Væresteder
Hvis du befinder dig i Danmark, og er boligløs, kan der være mulighed for at overnatte på et herberg, hvis der er plads. Men det er ikke altid, at der er plads på et herberg, så det er en kortvarig løsning.
I dagtimerne er der mulighed for aktivering ved at benytte væresteder.

Læs mere om herberg og væresteder her


Fedtekælderen
Hvis du er hjemløs, har du mulighed for at hvile dig og spise et måltid mad i Fedtekælderen. Fedtekælderen tilbyder gratis morgenmad og et måltid mad om dagen til 15 kr. Der er også adgang til bad, og et hvilerum med 10 pladser til personer. Du kan ikke overnatte i Fedtekælderen.

Læs mere om Fedtekælderen her


Reden
Reden er et rådgivningssted for prostituerede kvinder, som tilbyder rådgivning, vejledning og personlig omsorg. Kvinderne motiveres til at tage omsorg for sig selv og udnytte egne ressourcer. Reden tilbyder også hjælp til at forlade prostitution og stofmisbrug, hvis kvinderne ønsker det. Kvinderne kan henvende sig anonymt.
Der er 12 sengepladser til kvinder i Reden.

Læs mere om Reden her.

Læs også