airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ændring af licens

Generelt 

For at sikre hurtigere og bedre sagsbehandling, er det vigtigt, at Departementet for Fangst og Fiskeri altid har de seneste oplysninger. Derfor skal du underrette Departementet for Fangst og Fiskeri, hvis du ønsker ændringer til din eksisterende fiskelicens.

Det betyder, at du skal udfylde og indsende et ansøgningsskema, hvis f.eks.:
• Der er ændrede oplysninger om selskabet eller fartøjer
• Du vil have tilføjet eller fjernet et fartøj på licensen

Gyldigheden af jollelicenser fra 2016 for hellefisk og torsk er blevet forlænget med 3 måneder fra 1. januar til 31. marts 2017.

Ansøgninger til jollelicenser bliver fra kommunerne overtaget 1. februar 2017. Du skal derfor søge om en fiskerilicens til hellefisk, torsk, stenbider og laks hos din kommune ved at henvende dig hos borgerservice eller erhvervskonsulenten. Såfremt du har en jollelicens i 2016 f.eks. til hellefisk, torsk, stenbider eller laks kan du få udstedt licens med det samme. Du kan også søge om en jollelicens til de 4 arter, selvom du ikke har haft samme licens i 2016. Du skal blot dokumentere i din ansøgning, at du har en Maritimuddannelse.

Du skal have den samme licens i 2016 for at ansøge om en jollelicens for 2017 direkte i kommunen. Skal du have ny licens, videresender kommunen din ansøgning til Departementet for Fiskeri og Fangst.

Ansøgninger om licenser til fartøjer over 6 meter bliver fortsat fremsendt og behandlet i Departementet for Fiskeri og Fangst.

Ansøgning 

I ansøgningsskemaet skal du bl.a. angive:
• Dit nuværende licensnummer og fartøj
• Hvilke ændringer du ønsker i licensen
• Begrundelse for hvorfor du ønsker licensen ændret

Husk at vedhæfte alle relevante bilag, som f.eks.:
• Nationalitetsbevis
• Målebrev
• Skibsskøde
• Virksomhedsregistrering

Der er en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet sidst i dokumentet.

Du skal sende din ansøgning til Departementet for Fiskeri og Fangst: apn@nanoq.gl

Du skal sende et nyt ansøgningsskema hver gang dit selskab eller du som licenshaver ønsker ændringer i de licenser, du allerede har.

Klage 

Hvis du mener, at du har fået uberettiget afslag, kan du klage til apn@nanoq.gl.

Læs også

Departement for Fiskeri og Fangst
Imaneq 1A, 701
Postboks 269
3900 Nuuk

Telefon: (+299) 34 50 00
Fax: (+299) 34 63 55
E-mail: apn@nanoq.gl
Hjemmeside: www.apn.gl