airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Årets idrætspris – Generelt om

Årets idrætspris – Generelt om 

  • Qeqqata Kommunia

    Vil du vide mere om årets idrætspris eller indstille en kandidat til prisen, skal du kontakte kommunen. Hvem du skal kontakte, afhænger af hvor du bor:
    • Bor du i Sisimiut eller omegn, skal du ringe på telefon 86 74 00. Du kan også sende en e-mail til sis.uddannelse@qeqqata.gl
    • Bor du i Maniitsoq eller omegn, skal du ringe på telefon 81 78 61. Du kan også sende en e-mail til aakr@qeqqata.gl

Hvert år uddeler kommunerne i samarbejde med idrætsforeningerne årets idrætspris. Idrætsprisen gives til personer, som har udvist en god indsats og særligt gode præstationer inden for idrættens verden. Prisen gives for at hædre den gode sportslige indsats og for at fremme idrætten hos børn og unge.

Alle byerne i kommunerne har deres egen idrætspris. Det betyder, at der udpeges en prismodtager for hver by.

Prismodtageren får

  • en pokal
  • et diplom
  • og i visse tilfælde et symbolsk beløb


Prisoverrækkelsestidspunktet kan være forskelligt fra kommune til kommune.


Udpegning af årets idrætspris
Alle sportsudøvere kan i princippet blive udpeget til årets idrætspris. Men som regel er det medlemmer af de forskellige idrætsklubber og -foreninger, der udpeges og får prisen.

I byerne kan idrætsforeninger og borgere indstille kandidater til årets idrætspris til den lokale komité. Komitéen består normalt af kommunernes kulturmedarbejdere eller idrætskonsulenter og idrætsforeningerne i byen.


Bemærk
Grønlands Idrætsforbund uddeler en anden idrætspris, som gælder for hele Grønland.

Læs også