airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ret din selvangivelse

Log ind på 'Min skat' her

Generelt 

En selvangivelse er en opgørelse over alle de A- og B-indkomster, du har optjent i et indkomstår, og alle dine fradrag.

Din selvangivelse er udarbejdet på grundlag af alle relevante oplysninger om dig, for eksempel både dem du selv har angivet samt fra arbejdsgiver, banker og andre.


Du får tilsendt din selvangivelse til din folkeregisteradresse. Mangler der oplysninger i din selvangivelse, har du pligt til at give Skattestyrelsen de rigtige oplysninger. Det gør du ved at rette i din selvangivelse - senest 1. maj.

Såfremt du kan godkende den fortrykte selvangivelse fuldt ud, skal du ikke foretage dig yderligere.


Har du indsendt din selvangivelse for sent vil din
slutskat vil blive forhøjet med et tillæg på mellem 200 kroner og 2.000 kroner, og mellem 200 kroner og 5.000 kroner hvis du er selvstændig erhvervsdrivende.

Sådan gør du 

Du kan rette din selvangivelse på 3 måder:
• Online med NemID via Selvbetjening
• Online uden NemID via Skattestyrelsens selvbetjeningsside aka.gl
• Skriftligt, hvor du sender den rettede selvangivelse med posten tilbage til Skattestyrelsen
Du kan skrive dit bankkontonummer på din selvangivelse, hvis du forventer at have overskydende skat til gode. Dette skal gøres hvert år.

Eks. for skatteåret 2018 skal du huske, at du inden den 9. august 2019, skal indtaste dit korrekte bankkontonummer i dine Stamoplysninger. Det er dette kontonummer Skattestyrelsen i forbindelse med din slutopgørelse vil overføre ev. overskydende skatter, såfremt du ikke har gæld til de offentlige.
Har du gæld til de offentlige, vil gælden først blive modregnet fra dine overskydende skatter, hvorefter du vil modtage et modregningsbrev.

Online med NemID via Selvbetjening
Har du NemID, kan du rette din selvangivelse via Selvbetjening. Tryk på selvbetjeningen og log ind med dit NemID, så er du i gang.

Start selvbetjening

Online uden NemID via Skattestyrelsen selvbetjeningsside
Har du ikke NemID, kan du rette din selvangivelse via Skattestyrelsens selvbetjeningsside. Du skal bruge den tast-selv-kode, som fremgår af din fortrykte selvangivelse, til at logge ind på Skattestyrelsens selvbetjeningsside. Det er efter d. 1. maj ikke muligt at indtaste kontonummer, derfor skal du meddele dit korrekte kontonummer til Skattestyrelsen inden d. 9. august 2019 vedrørende skatteåret 2018.

Start Skat selvbetjening

Du kan altså først rette din selvangivelse på Skattestyrelsens selvbetjeningsside, når du har modtaget den fortrykte selvangivelse fra Skattestyrelsen.

Skriftligt, hvor du sender den rettede selvangivelse med posten tilbage til Skattestyrelsen
I stedet for at rette din selvangivelse online, kan du rette direkte i den fortrykte selvangivelse, du får med posten, og sende den rettede og underskrevet selvangivelse med posten tilbage til Skattestyrelsen.

Frister 

Du skal sende din selvangivelse med rettelser til Skattestyrelsen senest den 1. maj.

Du kan i særlige tilfælde få lov til at udsætte din indlevering af selvangivelse senest til den 1. juni, f.eks. ved alvorlig sygdom.

Læs også

Skattestyrelsen
Postboks 1605
3900 Nuuk

Telefon: 34 50 00
Fax: 32 20 42
E-mail: tax@nanoq.gl
Hjemmeside: www.aka.gl