airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Fritidshjemmet Naasoq

Fritidshjemmet Naasoq er et funktionsopdelt fritidshjem med syrum, værksted, tegnerum, legerum, pc-rum, stor sal til boldspil samt mange forskellige udendørs aktiviteter.

Fritidshjemmet fungerer som klub i aftentimerne for 5.- 6. klasser, på ugens fire første dage i perioden 1. oktober til 31. marts. Det er normeret til 72 børn, for 2. og med 3. klasser i dagtimerne.

Personalenormering: 10

Leder: Paneeraq Petersen
Souchef: Antoinette Lange

Fritidshjemmets målsætning 

På fritidshjemmet har det enkelte barn selv indflydelse på og medansvar for sin egen hverdag.

Hver 2. mandag, i hele skoleåret, afholdes et børnemøde, hvor børnene lærer at lytte og tage imod en fælles besked. Børnene får også her mulighed for at tale i en stor forsamling.

Personalet lægger løbende aktiviteter frem og i vinterperioden og op til jul, er børnene især meget beskæftigede i aktivitetsrummene.

Kunsthåndværk af lokale materialer 

Der har været stor interesse for at lave smykker i moskushorn, rensdyrgevir og rensdyrklove i værkstedet, som børnene har lavet nogle flotte smykker ud af. Der er indkøbt en stenslibningsmaskine, som børnene også har haft stor glæde af, og der bliver lavet mange flotte halssmykker.
Mange af de materialer der bruges i værkstedet samles om sommeren og efteråret ved stranden og i fjeldet omkring byen.
Op til jul laver alle børnene stearinlys, til stor glæde for børn og forældre.

Hver måned hele året arrangerer fritidshjemmet aktiviteter for børnene både i fritidshjemmet og i det fri. Børnene har på den måde en aktiv hverdag i fællesskab med andre børn i trygge rammer.

Mad 

Køkkenet holder åbent fra kl. 12:00 – 15:30. I dette tidsrum har børnene mulighed for selv at vælge, hvornår de vil spise. Maden består af et let måltid med frugt og grønt. Ideen med at servere mad for børnene er, at de selv skal lære at have ansvaret for at få noget at spise og deltage aktivt i oprydningen efter sig selv. På fritidshjemmet forsøger man desuden så vidt muligt at lave sund mad.

Brugerforsamling 

Her kan du se landstingsforordningen om brugerforsamling.

Regler 

Hvis børnene har legetøj med, erstatter fritidshjemmet det ikke, hvis det går i stykker eller forsvinder. Det samme gælder tøj. Børnene skal altid være klædt praktisk på til årstiden, da vi er meget ude. Det er en god ide at skrive navn i børnenes tøj og fodtøj.
Vi er ude fra kl. 16:00 til lukketid hver dag.

Forældresamarbejde 

På fritidshjemmet er der et tæt samarbejde med børnenes forældre og der gøres meget ud af at snakke med barnet og forældrene, når de kommer på besøg første gang. Forældrene får en årsplan, som beskriver reglerne og fritidshjemmets dagligdag.
Fra Naasoq udgives fire gange årligt, et nyhedsbrev, der er med til at holde forældrene orienterede om hverdagen på fritidshjemmet. Der afholdes ikke forældrekonsultationer, men fritidshjemmets personale kontakter i stedet de forældre, hvis børn, hvis der er brug for en snak.

Åbningstider på fritidshjemmet og i aftenklubben 

Der er åbent fra kl. 07.00 – 17.00 for indmeldte børn for 2. og 3. klassetrin.

Fra oktober til og med april, holder fritidshjemmet åbent i aftenklubben fra kl.18.00 - 21.00 for 5. – 6. klasse. I aftenklubben bruger børnene også fritidshjemmets faciliteter.

Yderligere information
Du er altid velkommen til at kigge forbi eller kontakte Fritidshjemmet Naasoq, hvis du vil vide mere om hverdagen på fritidshjemmet.

Du kan læse årsplanen for 2023 her

Kontakt:

Fahlip aqq. 1

(+299) 86 17 91

naasoqsisimiut@qeqqata.gl