airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Arctic Circle Race 2009

20. marts 2009

ACR står for døren – i år for 13. gang. Startskuddet lyder fredag d. 27. marts kl. 10.00 fra Spejdersøens is ved SSP Igloo.

Løberne tager vanen tro først på bytur i Sisimiut, før de store vidder i baglandet angribes. En rute på 2,3 km. fører deltagerne rundt i byens gader og videre forbi Akia bydelen. Under vejs har byens borgere lejelighed til at heppe på lokale, såvel som udenbys tilrejste, helte og stjerner.

Campen ligger i år omtrent midt mellem Kangerluarssuk fjorden og Tasersuaq. Efter byturen løber skiløberne ind i baglandet og videre ned på Kangerluarssuks is og slutter ved campen.

 

Lørdag, 2. dag, går starten kl. 10.00 og løberne inviteres ud på en helt ny rute, som ikke tidligere har været benyttet, og som bringer løberne både nord for campen til Tasersuaq og syd for til Amerloq / Narsaq. 100 km. løberne når dog ikke helt til Narsaq.

 

Søndag, 3. dag, går starten allerede kl. 09.00 og der løbes først ad en sløjfe øst for campen, hvorefter den samme rute benyttes hjem, som deltagerne fulgte den første dag – dog uden byturen. Dvs. direkte til målstregen på Spejdersøen. Første løber forventes i mål kort efter middagstid og sidste løber… det må vi vente og se. Et er dog sikkert, sidste løbers ankomst kommer ikke til at gå stille af. 100 km. løberne undgår sløjfen øst for campen.

 

Den megen medieinteresse omkring ACR har bevirket, at lysten til at deltage i dette års løb har været overvældende stor. Ikke færre end 135 løbere stiller til start. Alt i alt er 15 lande repræsenteret, inklusiv Grønland. Fra udlandet kommer 59 deltagere.  76 skiløbere kommer fra Grønland.

 

Medierne er også i dette års løb rigt repræsenteret, idet der kommer journalister fra USA, Tyskland og Danmark såvel som Grønland.

 

Sponsorer og frivillige muliggør ACR

Qeqqata Kommunia sponsorerer ACR økonomisk, sammen med Air Greenland. Desuden er der en lang række andre sponsorer, uden hvilke løbet ikke ville være muligt. Uden sponsorer intet ACR og det samme kan siges om de frivillige, som hvert år stiller op til en tørn i ACR.

 

ACR hjertesuk

Det er blevet sværere og sværere at få tilstrækkelig transportkapacitet, dvs. snescootere og chauffører, der kan assistere med at transportere personer og udstyr. Det har derfor været nødvendigt at indkøbe en snescooter til ACR for på den måde at afhjælpe en del af transportproblemet. Skulle nogen have mulighed for at bistå med snescooter og evt. chauffør, vil de blive modtaget med åbne arme hos ACR. Kontakt sekretariatet på tlf. 86 68 30.