airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kongelig udsigt over Polarcirkelen

28. maj 2009

Kongelig udsigt over PolarcirkelenMens det royale besøg i Sisimiut stjal alle overskrifter på en solbeskinnet onsdag søsatte Qeqqata Kommunia første etape af et nyt turisme-projekt, der skal være med til at sætte fokus på Polarcirkelen.

På toppen af Nasiffimmut i Sisimiut ligger Nasiffik, der for byens lokalbefolkning både er udflugtsmål og udsigtspunkt, når man skal nyde en drive-in frokost, kigge ud over byen eller måske holde øje med bådene på havet.

Men for turisten, der kigger mod syd, har det hidtil ikke være klart, at en del af udsigten omkring Itilleq fjeldene og videre mod Kangaamiut også var en udsigt over Polarcirkelen.

At se Polarcirkelen er for mange turisters en eksotisk oplevelse, og Qeqqata Kommunia vil gerne hjælpe alle besøgende til at få flere gode oplevelser i Arctic Circle Region. Derfor har kommunen nu opsat et skilt, der viser Polarcirkelens placering og fortæller om udsigten fra Nasiffik.Målet er, at skiltet skal testes mod vind, vejr og vandalisme i den kommende sommersæson, hvor mange tusinde krydstogtgæster og alle andre interesserede kan få glæde af udsigten. Og hvis alt går efter planen kan man til næste sæson udvikle ideen, så der flere steder i Arctic Circle Region er mulighed for at opleve polarcirkelen fra særlige udsigtspunkter.Som en ekstra bonus fik udsigtspunktet fornemt besøg på det nye skilts første dag, da de tre tronarvinger lagde turen forbi for at nyde udsigten og derved uofficielt indviede stedet. I sandhed en kongelig udsigtsplads.