airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Skicenter i Sisimiut privatiseret

19. november 2009

Fredag den 13. november blev Skicenteret i Sisimiut privatiseret. Det blev overtaget af det lokale firma Igloo Mountain.

Fra venstre: Direktør i Igloo Mountain, Larseeraq Skifte, Borgmester Hermann Berthelsen og driftsleder Niels Bentsen

Det sker på baggrund af Qeqqata kommunalbestyrelses ønske, om fokus på privatisering og udlicitering af kommunale serviceopgaver.

Indtil nu er driften af turisthytter imellem Sisimiut og Kangerlussuaq udliciteret, og skicenteret privatiseret. I sidste måned var det driften af bowlinghallen i Kangerlussuaq, der blev privatiseret.

Udliciteringen og privatiseringen giver mulighed for opstart af nye virksomheder eller udvikling af eksisterende til gavn for erhvervsudviklingen i kommunen. I nogle tilfælde betyder det lavere udgifter for kommunen, som for eksempel privatiseringen af bowlinghallen.

Privatiseringen af skicenteret har betydet uændrede udgifter for kommunen, men giver således grobund for at Igloo Mountain kan servicere turister og opstarte andre erhvervsprojekter.

Borgmester Hermann Berthelsen forventer, at flere kommunale serviceopgaver i Qeqqata Kommunia vil blive privatiseret og udliciteret i den kommende tid, men dog kun for den rigtige pris, pointerer han.