airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Workshop i Maniitsoq

17. februar 2010

Borgergrupperne i Maniitsoq afholder workshop i weekenden lørdag den 20. februar og søndag den 21. februar. Workshoppen afholdes i fabrikkens kantine i Maniitsoq.

Qeqqata Kommunia og Greenland Development finansierer i fællesskab workshoppen for at støtte og samarbejde med lokale initiativer, der engagerer sig i Maniitsoqs fremtidige udvikling i forbindelse med aluminiumsprojektet.

Ved etableringen af borgergrupperne sidste år blev der etableret fire arbejdsgrupper som arbejdede med visioner og målsætninger for Maniitsoqs udvikling. Dette arbejde resulterede i udgivelsen af en visionsrapport i sensommeren 2009.

Formålet med workshoppen er, på baggrund af visionsrapporten, at kortlægge hvilke konkrete initiativer der kan iværksættes, blandt andet gennem at udarbejde en fælles prioriteret handlingsplan.

Borgergruppen vil blive guidet gennem denne proces med støtte fra konsulent Hans Peter Poulsen fra Kompetencekompagniet, Nuuk, som leder workshoppen.

På workshoppen vil der være repræsentanter tilstede fra Erhvervsrådet i Maniitsoq, Piareersarfik og arbejdsmarkedskontoret samt Greenland Development og Qeqqata Kommunia.

Qeqqata Kommunia vil meget gerne i kontakt med personer der fremover er interesseret i at arbejde i borgergrupper med bestemte interesseområder i samarbejde med kommunen, specielt i forbindelse med planerne om at udvide den eksisterende Maniitsoq by med en ny bydel som skal opføres hvis aluminiumsprojektet realiseres.

Interesserede kan henvende sig til:Birte EngelsenKommunekontoret i ManiitsoqTelefon: (+299) 81 78 04Email:

bien@qeqqata.gl