airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Støtte til Maniitsoq Museum forskningsprojekt

Maniitsoq Museum har fået støtte af De Grønlandske Kommuners Fond til forskningsprojektet ”Angujaartorfik – rensdyrjagt i fortid og nutid”
20. april 2010

Maniitsoq Museum har fået støtte af De Grønlandske Kommuners Fond til forskningsprojektet ”Angujaartorfik – rensdyrjagt i fortid og nutid”

 

Maniitsoq Museums ansøgning om støtte til et forskningsprojekt med navnet ”Angujaartorfik – rensdyrjagt i fortid og nutid”, blev af bestyrelsen i De Grønlandske Kommuners Fond til Støtte af Arkæologiske Undersøgelser i Grønland, accepteret. Det betyder 50.000 kroner til museet om rensdyrjagt gennem tiden.

Om forskningsprojektet

Denne sommer vil en international gruppe bestående af grønlandske, tyske og danske institutioner fortsætte arbejdet med at undersøge den lange tradition for rensdyrjagt i området ved Angujaartorfik. Projektets formål, er at belyse fortidige og nutidige strategier for bopladsorganisation og jagt.

Angujaartorfik er en gammel sommerboplads, der ligger ved én af indgangene til det store indlandsområde Angujaartorfiup Nunaa ved Maniitsoq-området i Qeqqata Kommunia.

                                            

                                                    Angujaartorfik, foto: Maniitsoq Museum

Forskningsprojektet blev initieret sidste år, hvor store dele af de moderne og forhistoriske strukturer ved sommerpladsen blev dokumenteret. Her foregik feltarbejdet før jagtsæsonen gik i gang og derfor var arbejdet koncentreret om de fysiske spor efter menneskelig aktivitet.

Projektet er arkæologisk, zoo-arkæologisk og historisk og da tidligere undersøgelser har vist, at der er stort potentiale i at sammenligne med aspekter fra moderne rensdyrjagt, vil der i dette års feltsæson blive lagt særlig vægt på det etno-arkæologiske element. Dette vil blandt andet være i form af interviews af og videodokumentation med de mennesker der bruger sommerpladsen i dag.

- Både Sisimiut Museum og Maniitsoq Museum deltager i projektet. I 2011 åbner Maniitsoq Museum for en ny permanent udstilling om jagten i indlandet, hvor resultaterne fra forskningsprojektet og de tidligere arkæologiske undersøgelser i området skal indgå. Det fortæller museumsleder i Maniitsoq, Tea Dahl Christensen.