airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

EU projekt Clim-ATIC – tilpasning til klimaforandringer i Arktis

Qeqqata Erhvervsråd og Qeqqata Kommunia udstiller nu i fællesskab de første resultater fra deltagelsen i EU projektet Clim-ATIC, der handler om tilpasning til klimaforandringer i Arktis.
30. juni 2010

Qeqqata Erhvervsråd og Qeqqata Kommunia udstiller nu i fællesskab de første resultater fra deltagelsen i EU projektet Clim-ATIC, der handler om tilpasning til klimaforandringer i Arktis.

Udstillingen, der i første omgang bliver vist i forhallen på kommunekontoret i Sisimiut sommeren over, sætter fokus på vintersporet mellem Kangerlussuaq og Sisimiut, og de udfordringer som trafikken har på udsatte strækninger. 

Særligt langs sydsiden af Kangerluarsuk Tulleq / Førstefjorden er sporet udfordret af skiftende islægning fra år til år, og derfor er der nu skabt et initiative som skal forsøge at udjævne en del af fjeldskråningen til et kørespor for hundeslæder, snescootere og anden vintertrafik.

Udstillingen dokumenter samtidig en række andre problemer og forhindringer langs sporet, og på to topografiske kort kan resultaterne af workshops med hundeslædeforeningen Qimusseq og Sisimiut Snescooter Forening ses udtrykt som tegninger og kommentarer til mulige forbedringer på ruten.

Qeqqata Erhvervsråds sekretariat har til udstillingen desuden lavet en afrapportering som både fortæller om vintersporet og samtidig nærmere beskriver en række fremtidige klimascenarier og mulige konsekvenser deraf, baseret på beregninger foretaget af Center for Arktisk Teknologi. Rapporten er tilgængelig på både grønlandsk og dansk.Foto: Mads Pihl

Hent den grønlandske udgave her

Hent den danske udgave her

Kontakt Mads Pihl i erhvervssekretariatet (se mere på http://www.qis.gl/ ), hvis du vil vide mere om både dette projekt og om andre Clim-ATIC relaterede projekter.