airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Nationaldagene 2010

Nationaldagen 2010 i Sisimiut
Det er med glæde at fritidsinspektør Fali Kleist ser tilbage på Nationaldagen 2010 i Sisimiut, der blev fejret på behørig vis. I år strakte programmet sig over hele fire dage.
24. juni 2010

Nationaldagene 2010

Nationaldagen 2010 i Sisimiut
Det er med glæde at fritidsinspektør Fali Kleist ser tilbage på Nationaldagen 2010 i Sisimiut, der blev fejret på behørig vis. I år strakte programmet sig over hele fire dage.
Fredag stod den på talentshow for fuldt hus i Taseralik, en dejlig og sjov aften med sang, dans og teater. Lørdagen bød på arrangement på Bøfhuset og Pinnguafik og søndagen stod blandt andet på fodboldturnering mellem SAK og S-68, der endte med sejer til SAK. Søndag aften var foreningerne opfordret til at indsamle brændsel til bålene på selve nationaldagen. Desværre mødte ingen op til dette arrangement, men heldigvis havde skole 1 leveret flere sække med brænde, så der var noget til dagen.
Selve Nationaldagen startede med den traditionelle samling ved kommunekontoret, hvorfra fanerne førte an i det fælles optog til kirken. Hele morgenprogrammet blev gennemført med god opbakning fra byens borgere i det varme om end lidt overskyede vejr.
Qeqqata Kommunia kommunens museer havde inviteret børn og unge til at male og tegne Maniitsoq og Sisimiut sådan som de forestiller sig byerne ser ud i 2030. Hele dagen kom børn og unge forbi museerne og gav deres bidrag til at udsmykke de to 5 meter lange stofbannere, et i hver by. Efter nationaldagen vil fremtidsbannerne blive hængt op et sted i de to byer. Derefter vil bannerne opbevaret på museerne i tyve år og vist frem igen til nationaldagen i 2030.
Da sælfangstkonkurrencen startede kl. 14.00 var flere hundrede mennesker dukkede op, og så de 14 joller racede afsted. Mens man ventede på afgørelsen viste kajakforeningen kaproning samt opvisning af små børn samt kajakrulning. Efter knap en time kom den første sælfanger Thimothæus Filemonsen med dagens første sæl.
Kl. ca. 15.00 blev der åbnet for scenen ved Akia (ved Nukissiorfiits Transformerstationen). Her var der liv og glæde blandt de mange mennesker der nød dagen på fjeldet ved de ca. 30 ildsteder hvor folk lavede mad og kogte vand til te. Der blev endda fremstillet tre retters bålmenu enkelte steder. Alle synes at nyde samværet med familie og venner og hele lejren var præget af en stemning som en Aasivik.
Desværre begyndte det ved 19.30 tiden at småregne, hvilket betød at denne festlige dag kom til opbrud, dog nogle der stadig flokkedes omkring bålet da de kogte et eller andet. Men kl. 20.00 blev det meddelt at grundet det dårlige vejrforhold, blev nationaldagsarrangementet stoppet.