airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Vellykket udlicitering af busdrift

Efter godt tre uger er det med tilfredshed, at parterne omkring udliciteringen af busdriften i Sisimiut mødes.
20. juli 2010

Efter godt tre uger er det med tilfredshed, at parterne omkring udliciteringen af busdriften i Sisimiut mødes. Efter den første periode kan det konstateres at overgangen er sket problemfrit, og at brugerne er tilfredse med den ydelse Polar Entreprise A/S giver.

Siden d. 1. juli 2010 har Polar Entreprise A/S stået for busdriften i Sisimiut, efter de vandt licitation på de næste 5 års busdrift. Polar Entreprise A/S har sat sig som mål at yde en god service til borgerne. Som led heri planlægger man at ansøge Teknik og Miljø Udvalget om udvidelse af bus køretiderne, for aftener og weekender.Udliciteringen sker på baggrund af Qeqqata kommunalbestyrelses ønske, om fokus på privatisering og udlicitering af kommunale serviceopgaver. Udliciteringen og privatiseringen af kommunale opgaver giver mulighed for opstart af nye virksomheder eller udvikling af eksisterende til gavn for erhvervsudviklingen i kommunen.Busdriften i Kangerlussuaq er ligeledes også blevet udliciteret per 1. juli. 2010. I Kangerlussuaq er det ikke første gang driften udliciteres, men den gamle licitationsaftale udløb d. 30. juni 2010. Det er Kang-Byg ApS der har vundet licitationen for de kommende 5 år. Kang-Byg ApS har købt en ny og forbedret bybus, der allerede har erstattet den gamle bus. Endvidere opgraderes der med en endnu mere handicap- og barnevognsvenlig bus inden for det næste år.Både i Sisimiut og Kangerlussuaq er det udelukkende driften af busserne som er udliciteret. Vedligehold af busskure og planlægning af køreplan er stadig Qeqqata kommunes ansvar.

Fremover kan følgende kontaktes ved problemer med busdriften:

Sisimiut: Polar Entreprise A/S, info@pe.gl, tlf: 865973

Kangerlussuaq: Kang-byg Aps, kangbyg@greennet.gl, tlf: 524185For yderligere information:

Direktør for økonomi, teknik og miljø Laust Løgstrup tlf.: +299 867310Lars Kristian Madsen og Karen Lennert, Polar Entreprise A/S, sammen med Niels Bendtsen, Teknik og Miljø Qeqqata Kommunia, foran Sisimiut bybus nr.7. 

Buschauffør Tage foran den nye bus i Kangerlussuaq.