airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Aktiv og udbytterig uge i Maniitsoq

I dagene 23.-27. august har der været stor aktivitet i Maniitsoq. Hele Qeqqata Kommunias kommunalbestyrelse, alle bygdebestyrelsesformænd, direktion og chefgruppe samlet i Maniitsoq til en række møder og indvielser.
30. august 2010

I dagene 23.-27. august har der været stor aktivitet i Maniitsoq. Hele Qeqqata Kommunias kommunalbestyrelse, alle bygdebestyrelsesformænd, direktion og chefgruppe samlet i Maniitsoq til en række møder og indvielser.

På trods af silende regn mødte omkring 50 personer op til indvielse af det nyopførte hvalspot tirsdag eftermiddag. Hvalspottet er anlagt på de yderste klipper af forlandet ved Tunoqqusaaq i Maniitsoq, og består af en gangbro med to større platforme. Derfra vil der om sommeren være rig mulighed for at se især pukkelhvalerne, som er flittige gæster i vandene omkring Maniitsoq. Men året rundt vil det være et rekreativt område for Maniitsoqs borgere, med en enestående udsigt over hav og de smukke fjelde som omgiver Maniitsoq.

Onsdag åbnede Borgmester Hermann Berthelsen en udstilling på kommunekontoret i Maniitsoq. Udstillingen illustrerer ideer og forslag til, hvordan Maniitsoq kan udvikles med principper om bæredygtighed, nye byggemetoder og udvikling af centrum, baseret på en rapport fra det norske arkitektfirma 70°N.

Om aftenen afholdtes et meget vellykket borgermøde om Visioner og Muligheder baseret 70°Ns rapport og Qeqqata Kommunias Planstrategien – visioner til debat. Ca. 130 borgere deltog på mødet hvor Arkitekten Gisle Løkken fra 70°N fremlagde mulighedsrapporten hvorefter Borgmester Hermann Bertelsen præsenterede Planstrategien. Efter en pause var der en livlig debat om materialet mellem borgerne og politiker i 6 grupper svarende til de politiske udvalg.

I ugens løb blev også afholdt kommunalbestyrelsesmøde og budgetseminar, hvor mange aktuelle emner blev debatteret for kommunens fremtid.

Torsdag afsluttede kommunalbestyrelsen deres samling med bygdetur til Napasoq og Atammik, hvor der afholdtes borgermøder om kommunens Planstrategi. Begge møder var med stort fremmøde af engagerede borger, der aktivt tog del i debatten.


Qeqqata Kommunia håber på lignende tilslutning til borgermøder i:

Kangaamiut d. 30. aug. kl. 19 i Minihallen, Itilleq d. 31.aug kl. 16.00 i Forsamlingshuset, Sarfannguit d. 31.aug. kl. 19.30 samt i Sisimiut d. 1.sep kl. 19.00 i Taseralik.