airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Grønlands Ingeniørkollegium Apisseq indviet

Det var strålende sol og med store forventninger til kollegiets fremtid da det nye ingeniørkollegium i Sisimiut, Apisseq, i går onsdag d. 18. august 2010 officielt blev indviet.

19. august 2010

Det var strålende sol og med store forventninger til kollegiets fremtid da det nye ingeniørkollegium i Sisimiut, Apisseq, i går onsdag d. 18. august 2010 officielt blev indviet.

Ideen til Apisseq er blevet til på initiativ fra Sct. Georgs Gilderne fra Hillerød i samarbejde med Center for Arktisk Teknologi og Qeqqata Kommunia. Udførelsen blev en realitet på baggrund af generøse bidrag fra de to fonde VILLUM FONDEN og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Ved indvielsen udtrykte Mimi Karlsen, Naalakkersuisoq for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke sin glæde ved kollegiets opførelse. De gode rammer det giver de studerende hænger godt sammen med Selvstyrets stigende fokus på uddannelse og udvikling.

Borgmester Hermann Berthelsen er stolt over at Grønlands største uddannelsesinstitution ligger i Qeqqata Kommunia, og benyttede lejligheden til at pointere, hvor vigtigt det er med uddannelser som ingeniøruddannelsen. Der giver muligheder for at udvikle og udnytte viden om de særlige forhold, som gør sig gældende for bolig og byggeri i Grønland og i Arktis. Borgmester Hermann Berthelsen ønsker grønlands ungdom tillykke, med ønske om at de vil udnytte de gode muligheder for uddannelse de har.

Apisseq betyder bjørnehi, og symboliseres ved bygningens runde form.

Desværre står kollegiet ikke helt færdigt endnu, trods dette valgte man at indvie kollegiet og de værelser der står helt klar med indflytning 1. september. Kollegiet forventes helt færdigt til november 2010.