airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Oprettelse af PBS-aftaler – lettere end du tror

Det har nu gennem en periode været muligt at tilmelde sine faste betalinger til kommunen til en betalingsaftale.
20. oktober 2010

Det har nu gennem en periode været muligt at tilmelde sine faste betalinger til kommunen til en betalingsaftale.
Betalingsservice-ordninger (PBS) bruges ved betalinger i eksempelvis børneinstitutioner eller ved andre tilmeldinger til offentlige services.
Hvis du vil have lavet en betalingsordning, der vedrører faste indbetalinger til kommunen, skal du udfylde et skema, der opretter dig i en fast betalingsaftale. Skemaet udfyldes online via kommunes hjemmeside og sendes elektronisk til Betalingsservice. På den måde slipper du for at skulle forbi servicecentrets kasse og foretage den almindelige betaling.
Når du opretter en betalingsaftale er det vigtigt, at registrere den person der står angivet på regningen. Dette skyldes, at kommunen bruger CPR-numre som registrering af betalere. Betaler man med et andet navn og CPR-nummer end det tilmeldte, så kan betalingen ikke registreres.
 
Sådan gør du:
Gå ind under PBS og betalinger.
Tryk på det linket du ønsker og udfyld det skema der kommer frem
- Skriv dit navn
- Adresse
- By
- Land: husk at ændre til Grønland
- CPR-nr. og CVR-nr.: Skriv dit CPR-nr. uden bindestreg. (ddmmååxxxx). Vigtigt, at personnumret er den person der er oplyst som betaler til kommunen.
- Reg.nr. fire cifre
- Konto nr. 7-10 cifre
- Nr.: Skriv dit CPR-nr. igen
- PBS-nr. skal du lade stå
- Deb.grp.nr: vælg det nummer der passer på din indbetaling:
001 Daginstitution, 002 Renovation, 003 Skorstensfejning, 004 Kommunale lån, 005 Div. regninger, 006 Kollegie/elevboliger husleje, 007 Kollegie/elevboliger el-regning, 008 Div. regninger Teknik, 009 Hjælp mod tilbagebetaling, 010 Depositum INI A/S.

Du skal være opmærksom på der kan gå op til 2.mdr før aftalen er aktiveret.

Har du brug for yderligere informationer angående ind- og udbetalinger, og brugen af betalingsordninger, er du velkommen til at kontakte servicecentrene i kommunen.