airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Succesfuldt møde om At løfte i flok

Lørdag d. 22. januar 2011 havde Qeqqata Kommunia inviteret frivillige foreninger og organisationer i Sisimiut til dialogmøde i Medborgerhuset, for at informere og debattere opgaven om at løfte det sociale ansvar i flok.
31. januar 2011

Lørdag d. 22. januar 2011 havde Qeqqata Kommunia inviteret frivillige foreninger og organisationer i Sisimiut til dialogmøde i Medborgerhuset, for at informere og debattere opgaven om at løfte det sociale ansvar i flok.

I februar 2010 indgik landets fire borgmestre og Medlem af Naalakkersuisut for Sociale Anliggender en aftale om, at det sociale ansvar skal løftets i flok. Denne aftale går ud på, at inddrage frivillige foreninger og organisationer i forbindelse med udarbejdelse af samarbejdsstruktur mellem de offentlige instanser og den frivillige sektor.

Der er enighed om, at Selvstyret og kommunerne i højere grad skal koordinere deres indsatser. Både på landsplan og på kommunalt plan er der planlagt og iværksat en række politiske initiativer og konkrete tiltag.

Fremmødet var godt fra de frivillige foreninger og organisationer, hvor både sportsforeninger, fangere og fiskere, dansere og forældregrupper var repræsenteret. På mødet deltog derudover blandt andre Borgmester Hermann Berthelsen, Formand for uddannelses-, kultur- og fritidsudvalget, Søren Alaufesen, Næstformand i Familie Udvalget, Alfred Olsen, og projektleder fra Departementet for Sociale Anliggender Dora Kleist.

Dora Kleist fortalte om aftalen, og berettede om nogle af de tiltag der er sat i værk. For eksempel er der oprettet en microfond, hvor man som forening eller frivillig kan søge midler til mindre projekter rettet mod børn og enlige forsørgere. Microfonden kan tildele penge til projekterne på mellem 10.000kr - 200.000kr.

I den kommende tid vil Arnaq Brønlund, forebyggelseskonsulent, stå for at samle forskellige informationer om byens frivillige og foreninger, som en del af det videre arbejde med ”At løfte i flok”. Arnaq Brønlund fungere som kontaktperson for hele projektet i Sisimiut, og kan kontaktes via: E-mail: arnb@qeqqata.gl; Telefon 86 66 46 / 58 58 94