airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

TUTTUT NUNAAT RENSDYRLAND

D. 19. april slår Maniitsoq Museum dørene op for den nye permanente udstilling ”TUTTUT NUNAAT/RENSDYRLAND”. Åbningstider: tirsdag - torsdag 11-16, lørdage 13-16
18. april 2011

D. 19. april slår Maniitsoq Museum dørene op for den nye permanente udstilling ”TUTTUT NUNAAT/RENSDYRLAND”. Åbningstider: tirsdag - torsdag 11-16, lørdage 13-16

I de første måneder af 2010 flyttede folkebiblioteket ud af den gamle proviantbodsbygning i Kirkegårdsdalen og rykkede i stedet ind på kommunekontoret. Det gav plads til museets nye udstilling, som vil være en del af museet nye og stærke profil.

Udstillingen er resultatet af mere end halvandet års forberedelser, hvor museet blandt andet har afviklet interviews med lokale om rensdyrjagt samt deltaget i det internationale forskningsprojekt ”Angujaartorfik – rensdyrjagt i fortid og nutid”.

Udstillingen omhandler den lokale tradition for rensdyrjagt som strækker sig så langt tilbage som der har været mennesker på disse egne. Udstillingen viser blandt andet, at jagten ikke altid har været den samme; at den i høj grad har været afhængig af faktorer som rensdyrbestande, teknologi og tradition.

Udstillingen er en særlig museumsoplevelse – det føler man blandt andet når man ”går en tur i indlandet” på en stor udgave af udstedsbestyrer Jens Kreutzmanns kort over indlandet eller når man lytter til grønlandske fortællinger om indlandet, mens man slænger sig i en sækkestol.

Måske er det også den første museumsudstilling i Grønland, hvor man må tage skoene af inden man går indenfor i udstillingen, i indlandets forunderlige verden.

Med andre ord: Vi byder alle velkommen til en særlig museumsoplevelse!