airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Aflivning af hund i Sisimiut

Sivleq bragte d. 16. juni 2011 en artikel omkring hundeaflivning.
Qeqqata Kommunia, Området for Teknik og Miljø beklager det skete. Det er selvfølgelig noget som alle hundeinspektøren helst vil undgå. Men beklager også at vi ikke fik tid til at besvare klagen eller journalisten før indlægget, således den kunne indeholde kommunens svar.

28. juni 2011

Sivleq bragte d. 16. juni 2011 en artikel omkring hundeaflivning.

Qeqqata Kommunia, Området for Teknik og Miljø beklager det skete. Det er selvfølgelig noget som alle hundeinspektøren helst vil undgå. Men beklager også at vi ikke fik tid til at besvare klagen eller journalisten før indlægget, således den kunne indeholde kommunens svar.

Med et antal af 1400 hunde i Sisimiut foretager kommunen omkring 190-210 hundeaflivninger pr. år. Der er ingen tvivl om, at hundeinspektørerne gør hvad de kan for at holde styr på alle hundehold og ejere. Også når der er hunde løse. Men når der er flere hunde som er løse på samme tid, kan der ske disse episoder og fejl. Det kan ikke ses på en løs hund hvem den tilhører, så derfor bruger hundeinspektøren noget tid til at finde en evt. ejermand. Og derfor er det så vigtigt at ejere informere hundeinspektøren så hurtigt som muligt.

Qeqqata Kommunia, Området for teknik og miljø, får mellem 75-100 henvendelser om året fra borgere omkring løse hunde af borgere som er utrygge ved løse hunde. Hundeinspektøren forsøger altid at finde ud af hvem ejeren er og kontakter vedkommende, men der er gange hvor dette ikke lykkes.

Ejere som oplyser at de har løse hunde kan få udleveret en hundefælde og derved får de en chance til at selv at fange den. I dette tilfælde har ejeren ikke oplyst hundeinspektøren om den løse hund, og derved har hundeinspektøren ikke en chance for at vide at det drejer sig om hendes hund.

Hundeinspektøren forsøger altid at se, om det er muligt at lokke hunden over til sig og gør altid sit bedste for at komme så tæt på en hund som muligt, hvis den skal aflives. I dette tilfælde skete det også.

Denne dag er hundeinspektøren på jagt efter to hunde og ser denne hund ved Aqqaluartaap Aqquserna og kan se at nogle piger er bange for den. Hundeinspektørerne har ikke fået af vide fra ejeren af denne hund at hun har en hund løs. Og hundeinspektøren kender ikke denne hund. Hundeinspektøren kommer i dette tilfælde tæt på hunden, men at den flytter sig sammen tid med at skuddet falder, er en risiko. Og hunden løb derefter tilbage til sit hundehold og blev angrebet og kom i slagsmål af nogle af de andre hunde.

Hundeinspektørerne har derefter trukket den ud af hundehuset og skudt den for panden.

Qeqqata Kommunia, Området for teknik og miljøs hundeinspektørerne har et meget pressende arbejde i og med at de skal tage stilling til mange ting i løbet af en indfangning og en hundeaflivning. Oplæring af nye hundeinspektører tager tid, da de skal lære mange hundehold, men også hundeejeren at kende.

OTM har en stor tillid til vores hundeinspektører, og mener at de gør et stort arbejde i at informere og indfange og skyde løse hunde.

Qeqqata Kommunia har betalt erstatning til hundeejeren.

Qeqqata Kommunia har en høring hos bl.a. hundeforeningen Qimusseq omkring erfaringer med kommunens hundeinspektører, og hvordan vi fremover kan løse problemet med løse hunde. For generelt er det jo ikke hundeinspektørerne som er problemet, men derimod ejerne, som ikke giver de nødvendige informationer i tilfælde af løse hunde så man kan undgå lignende episoder.