airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Stor tilslutning til ny busdrift i Maniitsoq

Tirsdag d. 2. august 2011 opstartedes der kommunal busdrift i Maniitsoq. Første dag blev en stor succes med mange passagerer. Der var ingen tvivl om at mange borgere, især børn skulle ud og prøve en af de to nye busser
3. august 2011

Tirsdag d. 2. august 2011 opstartedes der kommunal busdrift i Maniitsoq. Første dag blev en stor succes med mange passagerer. Der var ingen tvivl om at mange borgere, især børn skulle ud og prøve en af de to nye busser.

Qeqqata Kommunia står bag busdriften, men har udliciteret opgaven til den private vognmand Karl Therkelsen. Dermed har Qeqqata Kommunia nu med succes udliciteret busdriften i kommunens tre største bosteder, Sisimiut, Maniitsoq og Kangerlussuaq.

Busdriften i Maniitsoq foregår med to nyindkøbte busser til formålet. Der er plads til 24 siddende og 10 stående passagerer, og de er begge handicapvenlige. Begge busser kører i myldertiden mellem kl. 6.30-9.30 om morgenen og kl. 15.00-18.00 om eftermiddagen. Resten af dagen er der kun en bus, der kører. Det sker alle ugens dage undtagen om søndagen.

Førtidspensionister og pensionister kan køre gratis med busserne, ligesom skolebørn der bor et stykke fra skolen kan få skolebuskort til skoledage.

Se busplanen her.