airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Pressemeddelelse_Qeqqata_Kommunia_og_A_S_Boligselskabet_INI_i_affaldssortering

I Sisimiut har Qeqqata Kommunia og A/S Boligselskabet INI indgået et tæt samarbejde omkring affaldssorteringen i byen.
10. juni 2012

I Sisimiut har Qeqqata Kommunia og A/S Boligselskabet INI indgået et tæt samarbejde omkring affaldssorteringen i byen.

Kommunen og INI har hver opstillet 8 containere til metaldåser og glas. Kommunen har derudover opstillet en miljøcontainer til farligt affald. Containerne står på centrale pladser rundt i Sisimiut, så borgerne nemt kan komme af med deres sorterede affald.

Initiativet er sat i værk ud fra et fælles ønske om at optimere affaldssorteringen i Sisimiut. 
Forskningsresultater viser, at for meget farligt affald ryger i forbrændingsanlægget. En bedre affaldssortering vil derfor på sigt både optimere forbrændingen, spare kommunen penge og sidst men ikke mindst skåne naturen. 
Containerne blev præsenteret på affaldseventen EQQAKK@T, der løb af stablen sidste weekend i Sisimiut, samtidig med Saliineq 2012.

De to samarbejdspartnere har udarbejdet en folder, som er blevet husstandsomdelt til alle borgere i Sisimiut. Her kan man få et godt overblik over, hvor man kan aflevere de forskellige affaldsfraktioner i byen.

Folderen bliver ligeledes sendt til skolerne i Sisimiut sammen med en opfordring til, at skolerne tager den generelle affaldsproblematik op med eleverne – eventuelt i form af en temadag.

Hos både kommunen og INI håber man, at det tætte samarbejde på affaldsområdet kan udvikle sig, så affaldssorteringen over tid bliver udviklet til at være en naturlig del af borgernes hverdag.

Yderligere information
For yderligere information omkring den nye affaldssortering kan man kontakte Jacob S. Lundgaard, tlf. 52 57 80 eller e-mail: jslu@qeqqata.gl.