airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Pressemeddelelse: Kangerlussuaq i højeste beredskab

De seneste dages vandmasser i elven omkring Kangerlussuaq har skabt så stor skade, at Qeqqata Kommunia nu beder Naalakkersuisoq for Boliger, Infrastruktur og Trafik, Jens B. Frederiksen, om hjælp til genopretning.
12. juli 2012

De seneste dages vandmasser i elven omkring Kangerlussuaq har skabt så stor skade, at Qeqqata Kommunia nu beder Naalakkersuisoq for Boliger, Infrastruktur og Trafik, Jens B. Frederiksen, om hjælp til genopretning. 

Bygdebestyrelsen drøftede torsdag formiddag, hvordan situationen videre frem skal tackles. Her blev det bl.a. besluttet at kontakte Selvstyret, for at bede om økonomisk og ressourcemæssig hjælp snarest. 
Desuden opfordrer kommunen til, at der hurtigst muligt bliver nedsat en styregruppe, hvor alle involverede instanser er repræsenteret. En sådan styregruppe skal drøfte, dels hvordan skaderne udbedres på kort sigt, dels hvordan der på lang sigt kan sikres mod yderligere kraftig vandføringer i elven.

Borgmester i Qeqqata Kommunia, Hermann Berthelsen, betragter hændelsen som en naturkatastrofe. 
- Vi står over for en kritisk situation i Kangerlussuaq. Den kræver allerede en stor indsats af mange mennesker, og de skal have stor ros for deres ekstraordinære arbejde. Men vi har brug for flere ressourcer, for at få fuld kontrol over situationen. Flere måneder frem bliver det ligeledes nødvendigt med ekstra arbejdskraft, forsyninger og midler. Den opgave kan vi som kommune ikke løse alene sammen med GLV. Derfor har vi i dag rettet henvendelse til Jens B. Frederiksen, siger Hermann Berthelsen.

Vandmassernes ødelæggelse af bro og vej har indtil videre medført, at der ikke længere er adgang til dumpen, ”Restaurant Roklubben” og lufthavnsradar på sydsiden af elven. Derudover er der risiko for, at al vandforsyning og elforsyning til radar i Kangerlussuaq kan stoppe, hvis vandrørsledninger og elmasterne knækker.

Yderligere information
For yderligere information omkring situationen i Kangerlussuaq kontakt Fritz Baumann Petersen, tlf. 53 18 59.