airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Pressemeddelelse: Qeqqata Kommunias Bæredygtighedsprojekt skydes i gang i Sisimiut

Kulturhuset Taseralik i Sisimiut danner fra lørdag den 18.08.2012 rammen om et tre dages inspirationsseminar, som skal skyde Qeqqata Kommunias og VILLUM FONDENS Bæredygtighedsprojekt i gang.
17. august 2012

Kulturhuset Taseralik i Sisimiut danner fra lørdag den 18.08.2012 rammen om et tre dages inspirationsseminar, som skal skyde Qeqqata Kommunias og VILLUM FONDENS Bæredygtighedsprojekt i gang.

Kommunalbestyrelse, alle kommunens bygdebestyrelser, erhvervslivet og projektdeltagere mødes med Naalakkersuisut og eksperter inden for uddannelse, socialområdet, teknik og miljø samt erhvervsudvikling. Sammen skal de cirka 120 deltagere lytte til oplæg og holde workshops omkring bæredygtighed inden for de forskellige emner.

Qeqqata Kommunia vil være et foregangssamfund for bæredygtighed i Arktis i 2020. 
Derfor er kommunen og VILLUM FONDEN sammen gået i gang med et forprojekt, der skal undersøge investeringer i bæredygtighed for 150 – 200 mio. kr. 
Forprojektet består af cirka 35 delprojekter, som gennem det næste år skal undersøge muligheden for konkret at demonstrere ansvarlige, bæredygtige og eksemplariske svar på den arktiske udfordring anno 2012-2020. Inspirationsseminaret er markeringen af, at arbejdet med forprojekterne nu går i gang.

Qeqqata Kommunias borgmester Hermann Berthelsen byder lørdag morgen velkommen til seminaret med store forventninger: 
- Vi har samlet en masse interessante eksperter og relevante politikere til at være med i weekenden. Vores mål er et Bæredygtigt Arktisk Samfund i 2020, og derfor har det været vigtigt for os at vise, at det her involverer mange forskellige parter. Jeg glæder mig utrolig meget til seminaret. Jeg er sikker på, at alle mandag eftermiddag vil være fyldt med idéer og gå-på-mod til det store arbejde, der nu ligger foran os.

Borgermøde mandag aften
Når seminaret er overstået mandag eftermiddag, er det borgernes tur til at høre mere om projektet. Det sker på et borgermøde mandag aften kl. 19:00 i Taseralik, hvor alle borgere er inviteret til at deltage. Her vil en ny ”bæredygtighedspulje” også bliver præsenteret.

- Bæredygtighedsprojektet er for alle kommunens borgere. Vi tror på, at borgernes involvering i bæredygtighedsprojektet kan ske med selvstændige borgerinitiativer fx sociale tiltag, uddannelsesinitiativer, fritidsaktiviteter på tværs eller miljøforbedringer. 
Derfor har vi oprettet en bæredygtighedspulje, hvor borgerne kan søge om midler til bæredygtighedsprojekter, siger Hermann Berthelsen.

Pressen kan deltage
Inspirationsseminaret er åbent for pressen, ligesom der mandag eftermiddag vil blive afholdt pressemøde kl. 16:30 i Taseralik.

Yderligere information
Hvis du vil vide mere om inspirationsseminaret, er du velkommen til at kontakte borgmester Hermann Berthelsen tlf. 52 75 56.