airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Pressemeddelelse: Rejsegilde på nye ældreboliger i Maniitsoq

Fredag den 21. september skal der være rejsegilde på kommunens 16 nye ældreboliger i Maniitsoq.
Nogle af ældreboligerne er færdige inden jul, mens de sidste bliver færdige i starten af det nye år.
20. september 2012
Fredag den 21. september skal der være rejsegilde på kommunens 16 nye ældreboliger i Maniitsoq.
Nogle af ældreboligerne er færdige inden jul, mens de sidste bliver færdige i starten af det nye år. 

Optimal beliggenhed
De 16 boliger er 2-rums lejligheder på ca. 60 m2. Bebyggelsen er i ét plan og med niveaufrie adgangsforhold. Boligerne ligger ud til den lille vig mellem Tunoqqusaaq og Annertusooq. Her har beboerne fx mulighed for at fortøjre en jolle. Lige over for boligerne ligger Bruseneeraq og oven for butikken ligger plejehjemmet Neriusaaq. Beboerne har derfor også let til indkøb og kan også i det omfang, der er behov, få adgang til Neriusaaqs dagtilbud.

Afslutning på langt projekt 
Boligerne er oprindeligt projekteret for ca. 10 år siden. Men først nu har der været mulighed for at få medfinansiering fra Selvstyret. I fremtiden vil antallet af ældre i Grønland være stigende, og Skatte- og Velfærdskommissionen har også peget på behovet for at udbygge antallet af ældreboliger. Også Naalakkersuisuts udkast til ældrestrategi, som netop nu er til høring, peger på behovet for at udbygge antallet af ældreboliger i Grønland. 

Formand for kommunens Familieudvalg Bitten Heilmann skal holde bygherrens takketale. Hun ser frem til, at de nye boliger kan tages i brug:
-I Qeqqata Kommunia har vi i vores ældrepolitik lagt stor vægt på vigtigheden i, at vores ældre bor i egen hus/bolig i så lang tid, som det er muligt. Derfor har kommunalbestyrelsen et overordnet ønske om at udbygge antallet af ældreboliger i byerne. Især i Maniitsoq er der mangel på ældreboliger. Lige nu har vi kun 14 boliger til ældre. Og mange ældre bor i boliger med vanskelige adgangsforhold. De nye ældreboliger er derfor også et godt bidrag til både de nuværende og fremtidige behov for flere nye boliger. Når vi for tiden taler meget om bæredygtighed i vores kommune, handler det også om at sikre, at vi kan leve det gode liv – hele livet. Det kan vi fx ved at hjælpe vores ældre til at klare sig selv i egen bolig så længe som muligt, siger Bitten Heilmann. 

Yderligere information
For yderligere information om de nye ældreboliger kontakt familiechef i Maniitsoq Svend Erik Rasmussen tlf. nr. 81 78 53.