airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Hæders- og ærespriser i Qeqqata Kommunia 2012

Qeqqata Kommunias kommunalbestyrelse har uddelt hæders- og ærespriser for 2012 i både Kangaamiut, Maniitsoq og Sisimiut.
21. december 2012

Afsnit 1 

Qeqqata Kommunias kommunalbestyrelse har uddelt hæders- og ærespriser for 2012 i både Kangaamiut, Maniitsoq og Sisimiut. 

I Kangaamiut fik Jensinnguaq Larsen æresprisen for bl.a. sit mangeårige arbejde inden for Blå Kors, KNAPP og bygdebestyrelsen. Æresprisen blev overrakt af kommunalbestyrelsesmedlem Efraim Olsen ved en festligholdelse fredag den 14. december. 

I Sisimiut var der i år tre modtagere af hædersprisen. Lydia Olsen modtog hædersprisen for bl.a sit store arbejde i KGH og i bankarbejdet i Sisimiut. Karl H. Mikkelsen modtog hædersprisen bl.a. for sit store engagement i foreninger og bestyrelser. Sisimiuni Kalattortartut (foreningen for traditionelle grønlandske dansere) modtog prisen for deres store bidrag til kulturlivet i Sisimiut. 
Priserne blev overrakt af borgester Hermann Berthelsen i Taseralik fredag den 14. december. 

Klaus Berthelsen modtog æresprisen i Maniitsoq for bl.a sit store arbejde i sportsforeningen Kaassassuk. Jakob Lyberth modtog prisen bl.a for sit iværksætteri i Maniitsoq. Her var det viceborgmester Karl Lyberth, der overrakte priserne den 19. december

Uddelingen af hæders- og ærespriserne er en tradition fra tidligere Maniitsoq Kommune og Sisimiut Kommune. Traditionen lever nu videre i Qeqqata Kommunia.