airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Pressemeddelelse: Qeqqata Kommunia åbner genbrugsstation i Sisimiut

Under overskriften: Er din aflagte sofa for god til at smide ud?, åbner Qeqqata Kommunias første genbrugsstation i Sisimiut.
30. januar 2013

Under overskriften: Er din aflagte sofa for god til at smide ud?, åbner Qeqqata Kommunias første genbrugsstation i Sisimiut.

Her kan private som erhvervsdrivende i fremtiden aflevere deres aflagte møbler, køkkenudstyr, byggematerialer eller andet, som forhåbentlig kan genbruges af andre. Genbrugsstationen åbner 1. februar kl. 8:00, og der er præmier til de første 10 borgere, der afleverer deres genbrug. Alle borgerer er også velkomne til at komme forbi genbrugsstationen og se, om der er noget, de kan bruge.Formanden for kommunens Teknik- og Miljøudvalg, Hans Frederik Olsen, glæder sig til åbningen:

-Åbningen af genbrugsstationen falder flot i tråd med kommunens vision Bæredygtig 2020. Genbrug handler om at bruge forbrændingsanlægget mest rentabelt, så vi kun brænder det, der reelt ikke kan bruges mere. Og så skal vi også huske, at vi med genbrug kan mindske transporter af nye ting over lange, ressourcekrævende afstande. Jeg håber, at vi med åbningen af vores genbrugsstation kan skubbe lidt i den rigtige retning, siger Han Frederik Olsen.Men genbrugsstationen har også et mere socialt aspekt, påpeger han.

-Det handler også om, at alle borgere tager et personligt ansvar på sig, og at man på genbrugsstationen faktisk får en mulighed for at få ”nye brugte” møbler til stuen eller nyt legetøj til børnene uden at belaste husholdningsbudgettet. Derfor er genbrugsstationen et rigtig fint eksempel på, hvordan bæredygtighed kan spænde meget bredt i ét og samme projekt, siger formanden.Den nye genbrugsstation ligger ved siden af modtagestationen på Sisimiuts forbrændingsanlæg. I forbindelse med åbningen af genbrugsstationen er modtagestationen for private borgeres farlige affald også gjort mere overskuelig. Genbrugsstationen har åbent alle hverdage kl. 8:00 – 16:00. Som erhvervsdrivende kan man spare forbrændingsafgiften ved at aflevere genbrug direkte på genbrugsstationen.

Hvis man ikke har mulighed for at aflevere sit genbrug på genbrugsstationen, kan man kontakte kommunens storskraldsordning for at få det hentet.Yderligere information

Driftsleder Jacob S. Lundgaard, tlf. 52 57 80.