airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Pressemeddelelse - I Sisimiuts gader kan man køre på glas

For godt et år siden fik borgerne i Sisimiut mulighed for at sortere deres glas og dåser fra deres almindelige husholdningsaffald i separate containere.
Nu bliver resultatet af den øgede affaldssortering synlig i byens asfaltbelægning. Den bliver nemlig til dels skiftet ud med glas.
23. august 2013

For godt et år siden fik borgerne i Sisimiut mulighed for at sortere deres glas og dåser fra deres almindelige husholdningsaffald i separate containere.
Nu bliver resultatet af den øgede affaldssortering synlig i byens asfaltbelægning. Den bliver nemlig til dels skiftet ud med glas.

På et år har borgerne i Sisimiut indsamlet cirka 60m3 glas. Glasset er blevet knust og erstatter nu cirka 7 m3 sten og grus i asfalten.

Indtil videre er et lille område omkring Nikkorsuit i Sisimiut blevet asfalteret med den nye asfalt. Inden for de næste uger skal også et område omkring Pisiffik midt i byen asfalteres med glasfalt.

Sorteringen af glas og dåser har også sat sit tydelige spor på Dumpen i byen. Her regner man med at have brændt cirka 60 m3 mere affald af i løbet af det sidste år end normalt – det svarer til den mængde, som glas ellers ville have fyldt i forbrændingen.

Formand for Teknik og Miljøudvalget Hans Frederik Olsen sender roserne videre til borgerne i Sisimiut. 
-Det her er jo 100 % borgernes fortjeneste. Det er dem, der tager sig den ulejlighed at sortere glas og dåser og gå ned om hjørnet med dem i de grønne og gule containere. Det er dejligt, at så mange har taget ansvaret for vores fælles miljø på sig og gør noget aktivt for at forbedre affaldssorteringen, siger han.

Og folk behøver ikke være bange for at punktere, når de kører på den nye ”glasfalt”. 
-Glasset bliver knust ned til stykker på 0-1 cm, som får samme facon som knuste sten. Glasfalt har været brugt i USA siden 1970, siger driftsleder Jacob S. Lundgaard

Containerne kommer til Kangerlussuaq 
I løbet af efteråret får borgerne i Kangerlussuaq også chancen for at sortere glas og dåser fra husholdningen. Til september bliver to gule og to grønne containere sat op på centrale pladser i bygden.

Hans Frederik Olsen håber, at borgerne i Kangerlussuaq vil tage lige så godt imod containerne, som det er sket i Sisimiut. 
-Jeg håber selvfølgelig, at containerne også bliver en stor succes i Kangerlussuaq. Nu har vi nogle helt konkrete eksempler på, hvordan sortering af affald kan gavne miljøet – og dermed borgerne. Så derfor tror jeg bestemt på, at borgerne vil tage rigtig godt imod muligheden for affaldssortering i Kangerlussuaq, siger han.

Der er ligeledes planer om på sigt at indføre glas- og dåsesortering i Maniitsoq.

Yderligere information 
Kontakt driftsleder Jacob S. Lundgaard, tlf 52 57 80. nr. eller TMU-formand Hans Frederik Olsen, tlf. nr. 24 43 70.