airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Pressemeddelelse - Maniitsoq sætter fokus på råstoffer

I forbindelse med Qeqqata Kommunias kommunalbestyrelsesmøde i Maniitsoq torsdag den 29. august, afholder kommunen borgermøde onsdag den 28. august kl. 19.30 i Maniitsoq Forsamlingshus.
28. august 2013

I forbindelse med Qeqqata Kommunias kommunalbestyrelsesmøde i Maniitsoq torsdag den 29. august, afholder kommunen borgermøde onsdag den 28. august kl. 19.30 i Maniitsoq Forsamlingshus. 

Til borgermødet kan borgerne blandt andet høre om kommunalbestyrelsens studietur til Norge i junimåned, hvor de blandt andet har besøgt en aluminiumssmelter og et stort gasanlæg. 

Et oplæg om NORA-projektet vil blive præsenenteret som er et projekt om samfund i forandring når der er storskalaprojekter i små samfund i Norden. Qeqqata Kommunia har i samarbejde med Norge, Island og Færøerne beskrevet og analyseret hvad der sker (kan ske) med små samfund når der laves storskalaprojekter som f.eks. en aluminiumssmelter. 

Der vil også være oplæg om storskalaprojekterne og aluminiumsprojektet, hvad er status for disse projekter?
Desuden vil der være oplæg fra én af aktørerne i mineralefterforskningen i Maniitsoqområdet, American Nickel Company. De vil fortælle om deres mineralefterforskning syd for Maniitsoq.

På borgermødet får borgerne naturligvis også rig mulighed for at stille spørgsmål til de emner, der bliver fremlagt gennem aftenen. 

Erhvervsudviklingsseminar
Der afholdes i dagene 27. og 28. august erhvervsseminar med deltagelse af bl.a. Naalakkersuisoq Karl Lyberth, erhvervsrådet/erhvervslivet, fiskerne, kommunalbestyrelsen og bygdebestyrelserne. Der vil blive sat fokus bl.a. på erhvervsplan i kommunen, de enkelte byers og bygders styrker. Disse ting er for at finde frem til, hvad man fremadrettet kan satse på i samarbejde med erhvervslivet i kommunen. 

Yderligere information
Kontakt aluminiumskoordinator Peter Søren Olsen, mobil nr.: 58 55 10