airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Itilleq har fået Miljø- og Naturpris

Den tredje og sidste modtager af Grønlands Selvstyres Miljø - og Naturpris 2013 er blevet udpeget i dag.

Vinderen blev bygden Itilleq.
13. december 2013

Den tredje og sidste modtager af Grønlands Selvstyres Miljø - og Naturpris 2013 er blevet udpeget i dag.

Vinderen blev bygden Itilleq.

Selvstyret skrev i deres udtalelse:

"Borgerne i Itilleq holder bygden ren ved en fælles aktiv indsats. Man må ikke smide affald i naturen og børn og unge får det at vide, hvis det skulle ske. Dåser og glasaffald bliver sorteret og sendt til Sisimiut for den rette håndtering. Affaldet i dumpen er blevet sorteret, affald i bygden er blevet indsamlet og der sker en løbende renholdelse af bygden. Dette er sket på bygdefolkets eget initiativ og arrangement.

Børn og unge bliver bevidste om vigtigheden af at holde bygden ren og blandt andet derfor er bygden et godt eksempel for andre bygder og byer."

Lederen af dagsinstitutionen ”Nunuu” Kathrine Dahl er meget glad for prisen. Siden hun begyndte på dagsinstitutionen i 2005 har det altid vigtigt for hende, at forklare børnene hvorfor det er vigtigt at holde naturen ren. "Det må være en af grundene til, at vi holder bygden ren. Vi vil bruge prisen som en motivationsfaktor og vil gøre bygden endnu mere ren i fremtiden." sagde den stolte borger/beboer Kathrine Dahl.

Prisen tildeles som en påskønnelse af personer, institutioner eller organisationer, der som foregangsmænd og ildsjæle er med til at løfte natur- og miljøbevidstheden hos os alle, eller som med deres projekter yder en konkret indsats for at forbedre miljøet i Grønland.

Grønlands Selvstyres Miljø- og Naturpris 2013 bliver uddelt i aften fredag den 13. december 2013, kl. 19.00 i børnehaven "Nuunu"i Itilleq.

Qeqqata Kommunia er stolt over borgerne i Itilleq og vil sige hjertelig tillykke med prisen.