airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Vinterjagt på moskusokser nord for Kangerlussuaq i 2014

I Qeqqata Kommunia nord for Kangerlussuaq starter vinterjagten på moskusokser den 01. januar 2014 og vil pågå indtil den 28. februar 2014.
23. december 2013

I Qeqqata Kommunia nord for Kangerlussuaq starter vinterjagten på moskusokser den 01. januar 2014 og vil pågå indtil den 28. februar 2014

Grønlands Selvstyre har for perioden tildelt 390 dyr til fangst.

Grundet begrænset tildeling i området, skal der søges om licens til fangst. Efter ansøgningen sker tildelingen ved lodtrækning, og al efter hvor mange der ansøger vil tildeling af antal dyr ske. Det skal pointeres, AT DET ER STRENGT FORBUDT AT FORFØLGE MOSKUSOKSER VED BRUG AF SNESCOOTERE OG ATV-ere.

Ansøgningen om licens vil ske ved indgivelse af ansøgning til bygdernes kommunekontorer samt ved indgivelse af ansøgning til fiskeri- og fangstkonsulenten i Sisimiut. Det skal oplyses, at ansøgere skal have en gyldig jagtbevis.

Ansøgningsfristen er fastsat til den 10.januar 2014 kl. 14.00.

Samtidig skal det oplyses, at vinterjagt af moskusokser syd for Kangerlussuaq i Qeqqata Kommunia starter den 01. januar 2014 og vil pågå indtil den 28.februar 2014. I området vil fangst alene kun tildeles personer med erhvervsjagtbevis, og udlevering af licens sker ved henvendelse til bygdernes kommunekontorer og til fiskeri- og fangstkonsulenten i Sisimiut.

Med venlig hilsen

Qeqqata Kommunia

 Kilde: wikipedia.org