airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Pressemeddelelse: iPads klar til udlevering til skoleeleverne i Qeqqata Kommunia

Qeqqata Kommunia er nu klar til at udlevere iPads til alle skoleelever i kommunen. I løbet af de næste 4 uger vil skoleeleverne få udleveret én iPad hver, der skal bruges som redskab i undervisningen og til brug ved lektielæsning derhjemme.
29. januar 2014

Qeqqata Kommunia er nu klar til at udlevere iPads til alle skoleelever i kommunen. I løbet af de næste 4 uger vil skoleeleverne få udleveret én iPad hver, der skal bruges som redskab i undervisningen og til brug ved lektielæsning derhjemme.

De første iPads vil blive uddelt til skoleelever i Sisimiut d. 30. og 31. januar. I Kangerlussuaq, Sarfannguit og Itilleq uddeles iPads i uge 6. I Maniitsoq får skoleeleverne uddelt iPads i uge 7. Endelig uddeles der iPads i Atammik, Napasoq og Kangaamiut i uge 8. På grund af praktiske og tekniske hensyn udleveres iPads’ene forskudt i de forskellige byer og bygder.

Lærerne fik som de første udleveret iPads i november, og har herefter været på tre kurser. På kurserne lærte lærerne, hvordan de kan anvende iPads i undervisningen. 
Lærer på Nalunnguarfiup Atuarfia Jørgen Peter Labansen udtaler: ” iPads i undervisningen åbner op for en masse nye muligheder for at gøre undervisningen mere spændende og vedkommende for eleverne. Hvor eleverne f.eks. kan arbejde med internetbaserede opgaver uden, at læreren skal booke stationære Pc’er i et centralt computerrum. Hvor man f.eks. også får mulighed at afholde diktat via Ipads i klasseværelset. Desuden er den et godt redskab i forhold til at tilpasse undervisningen til den enkelte elevs behov”.

Uddeling af iPads til skoleelever er en del af et større IT-løft, der skal forbedre resultaterne af undervisningen i folkeskolen og sikre lige muligheder for alle elever i de to kommuner Qeqqata Kommunia og Kommune Kujalleq. Det forventes, at Kommune Kujalleq uddeler iPads til sine skoleelever senere på året.

Udover at iPads åbner op for en masse muligheder for brug af IT i undervisningen, så bliver det også muligt for skoleeleverne, at bruge iPadsene til gå på internettet på skolen og derhjemme. I første omgang kan kommunens elever komme på nettet på skolens netværk. I løbet af foråret forventes by- og bygdenettene at være klare, så eleverne også kan komme på internettet derhjemme, hvilket er noget helt nyt i grønlandsk sammenhæng.

VILLUM FONDEN har med en bevilling på 17 mio. kr. sikret, at Qeqqata Kommunia og Kommune Kujalleq kan købe iPads til alle elever og lærere. De to kommuner har afsat 3½ mio. kr. til den årlige drift, hvilket indebærer ansættelse af IT administratorer på skolerne, anskaffelse af apps, erstatningskøb af ødelagte og med tiden forældede iPads samt stigende udgifter til internetbrug.