airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Pressemeddelelse: Nu får Sisimiut nyt ungdomshus

Planerne om nyt ungdomshus i Sisimiut har været længe undervejs, men nu skulle det være ganske vist. Den 1. august 2015 byder et privatdrevet ungdomshus de 16-25 årige velkomne i et nyt ungdomshus i Sisimiut.
11. februar 2014

Planerne om nyt ungdomshus i Sisimiut har været længe undervejs, men nu skulle det være ganske vist. Den 1. august 2015 byder et privatdrevet ungdomshus de 16-25 årige velkomne i et nyt ungdomshus i Sisimiut.

Qeqqata Kommunia har indgået en erhvervslejekontrakt med Ejendomsselskabet Sisimiut Ungdomshus ApS og en driftsaftale med Igloo Mountain ApS. Begge aftaler er med virkning fra 1. august 2015.

Direktør i Ejendomsselskabet Sisimiut Ungdomshus og bestyrelsesformand i Igloo Mountain, Laarseeraq Skifte fortæller: ”Først blev planerne forelagt Qeqqata kommunalbestyrelse. Efter deres accept af den overordnede plan, så blev de unge inddraget i placering og husets indhold for 1½ år siden. Og nu er finansieringen endelig faldet på plads. Det har været en lang spændende proces ”.

Borgmester Hermann Berthelsen glæder sig over projektet af flere grunde: ”Qeqqata Kommunia fokuserer bl.a. på inddragelse af borgerne/ungdommen, på at skabe flere aktiviteter for og med de unge og på privatisering af kommunale opgaver. Med dette projekt forenes disse mål. For os i Qeqqata er det en bæredygtig udvikling”.

Laarseeraq Skifte ser flere synergieffekter, når virksomheden fremover supplerer sine vintersports- og turismeaktiviteter med ungdomshusdrift. ”Vigtigst af alt er, at ungdommen inspirerer os og forhåbentlig kan vi give noget tilbage til dem”.

Hermann Berthelsen er glad for at ungdommen og Igloo Mountain har kunnet blive enige om placeringen af ungdomshuset ved Spejdersøen i Sisimiut. ”Dermed kommer ungdomshuset tættere på byens folkeskoler, byens store uddannelsesinstitution Teknikimik Ilinniarfik og byens fritidscentrum med mange tilbud omkring Spejdersøen men stadig med adgang til naturen. Det bliver et kæmpe løft for de unge i Sisimiut”.

Det hidtidige kommunale ungdomshus Nutaraq har været uheldigt placeret i udkanten af Sisimiut midt i et erhvervsområde. Det er endnu ikke afgjort, hvad der skal ske med bygningen, men kommunen har planer om at sælge bygningen for højeste bud på et senere tidspunkt.

Billeder: