airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Midler uddelt til bæredygtige projekter i Qeqqata Kommunia

Så er der igen blevet uddelt midler fra Qeqqata Kommunias bæredygtighedspulje.
Der var rigtig mange ansøgere til puljen denne gang. I alt 17 interessante projekter søgte om midler fra Bæredygtighedspuljen, og der blev uddelt i alt 100.100 kr. til 9 projekter. Hvoraf 8 af projekterne hver fik 11.375 kr. og 1 projekt fik 9.100 kr. tildelt.
12. juni 2014

Blandt disse spændende projekter blev der blandt andet givet midler til Foreningen Neriusaaq, der ønsker at anlægge et traditionelt røgeri, tørrestillads til fisk, samt have ved de ældres hytte i Maniitsoq fjorden. Desuden blev der givet midler til Agneta Geisler og Øjvind Schwedler til et projekt om bygning af Long John- og Christianiacykler, som borgerne gratis kan låne til f.eks. kørsel af varer. Der blev også tildelt støtte til afholdelse af 2 skatecamps for piger i Sisimiut som Urban Greenland(der har bygget grønlandsbowlen i Sisimiut) står for at afholde. Sidst men ikke mindst har Lea og Vittus Poulsen fået støtte til indkøb af udendørs motionsudstyr i Atammik.

”Da der var rigtig mange spændende projekter ved denne ansøgningsrunde, har vi valgt at støtte bredt, sådan at mange projekter får mulighed for at realisere deres drømme” udtaler Borgmester Hermann Berthelsen.

Det var fjerde gang bæredygtighedspuljen blev uddelt. Ved sidste uddeling i oktober 2013 blev der uddelt i alt 55.000 kr.

Bæredygtighedspuljen har ansøgningsfrist igen 1. oktober 2014.

Bæredygtighedspuljen har til formål at støtte frivillige aktiviteter fra borgere, foreninger og organisationer, som ønsker at bidrage til at skabe et mere bæredygtigt samfund. Bæredygtighedspuljen er en del af kommunens vision om at blive et bæredygtigt arktisk samfund i 2020.