airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ledelsesudvikling på skemaet i folkeskolen

Skolelederne i folkeskolen i Sisimiut, Maniitsoq, Kangerlussuaq og Kangaamiut sætter ledelsesudvikling på skemaet det næste halve år. Vel at mærke deres eget skema!
7. november 2014

Skolelederne i folkeskolen i Sisimiut, Maniitsoq, Kangerlussuaq og Kangaamiut sætter ledelsesudvikling på skemaet det næste halve år. Vel at mærke deres eget skema!

Beslutningen blev taget efter gårsdagens succesfulde workshop om ledelsesudvikling i Sisimiut ledet af Michael Binzer. Skolelederne afsluttede workshoppen med at give hinanden og Michael håndslag på, at der skal arbejdes med ledelsesudvikling i folkeskolen det næste halve år.

Michael Binzer havde i første omgang stillet sine erfaringer fra det private erhvervsliv til rådighed for skolelederne med en workshop. Det blev til en meget inspirerende ’undervisning’, hvor det blev tydeligt, at ledelse i det private erhvervsliv og ledelse i folkeskolen er en og samme disciplin. Fokus på synlig og tydelig ledelse samt engagement og motivation er vejen til forandring.

Michael Binzer vil nu bidrage på flere workshops for skolelederne i Qeqqata Kommunia i 2015. Imellem workshopsene har skolelederne fået lektier for. For der skal selvfølgelig arbejdes med emnerne imellem workshoppene, så ledelsesteknikkerne udmøntes i folkeskolen.

Borgmester Hermann Berthelsen er glad for, at kommunens fokus på skoleudvikling tages godt imod. Ansættelse af skolekonsulenter og iPads-projektet følges nu med fokus på skoleledelse. ”Vi SKAL udvikle folkeskolen. Det er vort lands fremtid. Og landspolitikerne og de centrale institutioner skal også bidrage”, understreger Hermann Berthelsen.

På workshoppen udtrykte skolelederne også håb om at folkeskolen kom på politikernes dagsorden eller med andre ord kom på skemaet i den igangværende valgkamp.Foto er taget af Nivi H. Efraimsen