airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Børneforeningen MMP blev stiftet i Maniitsoq

Den 14. dec. 2014 blev Maniitsumi Meeqqat Peqatigiiffiat MMP (børneforeningen) stiftet, og
bestyrelsen blev valgt den 14. Jan. 2015.

Interesserede for at stifte en børneforening i Maniitsoq Henrik Stach Karlsen, Hanne Heilmann – inviterede interesserede for børn og unge inviterede den 14. december 2014 til møde i den gamle kirke.
13. januar 2015

Den 14. dec. 2014 blev Maniitsumi Meeqqat Peqatigiiffiat MMP (børneforeningen) stiftet, og

bestyrelsen blev valgt den 14. Jan. 2015.

Interesserede for at stifte en børneforening i Maniitsoq Henrik Stach Karlsen, Hanne Heilmann – inviterede interesserede for børn og unge inviterede den 14. december 2014 til møde i den gamle kirke.

Da børn mellem 25-25 personer samt 5 voksne mødte op til mødet og var interesseret til stiftelsen, blev foreningen stiftet. Flere børn meldte sig til bestyrelsen, og bestyrelsesmedlemmer blev konstitueret blandt velegnede børn og en voksen.

Bestyrelsen:

Formand: Frans Heilmann

Kasserer: Abella Kreutzmann

Suppleanter: Paninnguaq Beck og Sofiannguaq Kreutzmann.

Bestyrelsesmedlem: Tina Larsen

Fra de voksne:

Næstformand Albricht Upak Kreutzmann

Kasserer: Hanne Heilmann

Sekretær: Henrik Stach Karlsen.

  • Et af formålene er, at drøfte børnenes aktivitetsmuligheder i Maniitsoq med børnenes øjne, f.eks. ønsker man at gøre noget ved byens manglende legepladser og den dårlige stand og sikkerhed i de legepladser.

  • At være med til at opmundtre samfundet til at handle bedre til livssynet til de faktiske forhold – når man skal bekæmpe dårlige vaner – dårlige vaner som ikke skal være daglige vaner - når børn og unge søger opmærksomhed. For at ændre vanerne, skal der arrangeres forskellige aktiviteter og synspunkter såsom fællessamlinger, festligheder, debatter og folkeoplysninger.

  • At undersøge forholde f.eks. hjemmeforhold, fritidsmuligheder, livsforskelligheden, skoleforhold, at blive ensartet behandlet ved socialbehandlinger og ikke mindst pædagogisk opdragelse og indberetning af psykisk- og fysisk misbrug i vores by, indenfor børnerettigheder og FN`s børnekonvention. Et af foreningens opgaver er, at forebygge negligering af personer med handicap eller personer med svage evner.

  • En af målsætningerne er endvidere, at man i samarbejde med personer eller ældre personer der kan huske historiske leje – som ikke benyttes i vores tid – skal være synlige igen.

  • At arbejde for at de ældre, børn og unge kan blive mere nære, blandt andet f.eks. ved fællesarrangementer, møder, fortællinger og hvis muligt, er visionen fælles udflugter.

  • Visionen er foreningens åbenhed for samarbejde, evt. samarbejde med andre foreninger i kysten og offentlige virksomheder f.eks. Qeqqata Kommunia, MIO, Inuuneritta og andre personer der arbejder for bedre sundhed - når disse skal lave forebyggelsestiltag, kan foreningen kontaktes.

  • Foreningen har også til formål at samarbejde til forebyggelse af rygning, snifning, alkoholforbrug og hashrygning blandt børn.

  • Børn skal lære om hvordan møderne afholdes, f.eks. hvordan man fremlægger, debatterer og hvordan man samarbejder.

  • Man skal arbejde for at foreningen skal udvikles, da foreningen er nyt, og vi opmuntrer vores medborgere i Maniitsoq om støtte, så børnene kan mærke at de er medborgere og har rettigheder, selv basale forhold.

Pva, MMP, Maniitsumi Meeqqat Peqatigiiffiat

formand

Frans Heilmann

Næstformand

Albricht Upak KreutzmannBillede fra første møde