airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Tidligere lukketid i Qeqqata Kommunias ungdomsklubber

Qeqqata Kommunia ændrer åbningstiderne i kommunens ungdomsklubber pr. 1. august. Fremover lukker ungdomsklubberne kl. 21.45 mod tidligere kl. 23.00, når der dagen efter er skoledag.
”Ændringen er nødvendig, hvis vores skolebørn skal være udhvilet og klar til læring den næste dag”, det mener Uddannelses-, Kultur- og Fritidsudvalgsformand i Qeqqata Kommunia, Evelyn Frederiksen.
30. juli 2015

”Sene åbningstider i vores ungdomsklubber gør det vanskeligt for forældrene at sikre, at deres børn kommer i seng i ordentlig tid. Og så bliver børnene uoplagte i skolen dagen efter. Vi må som samfund ændre holdning vedrørende børns skolegang, og vi må som kommunalbestyrelse gå forrest og skabe ordentlige betingelser for forældrene”, siger Uddannelses-, Kultur- og Fritidsudvalgsformanden.

I sammenlignet med vores nabolande i Nunavut og Island, har ingen af dem har så sene åbningstider i ungdomsklubber som i Grønland.

”Det er ikke en naturlov, at vi i Arktis skal lade børn og unge blive oppe længe, bare fordi solen ikke går ned om sommeren. Vi hører også fra erhvervslivet, at nogle unge har svært ved at møde rettidigt på arbejde og dermed passe et almindeligt arbejde. Det vigtigste for samfundet er, at vores børn får en god uddannelse og god start på arbejdslivet, og det harmonerer ikke med sen sengetid og sene åbningstider i kommunale tilbud for børn og unge”, slutter Evelyn Frederiksen.

Qeqqata Kommunias vision er at være et foregangssamfund for bæredygtighed i Arktis i 2020.

Bæredygtighed er et meget bredt begreb, og for Qeqqata Kommunia betyder det, at vi ønsker at efterlade et bedre samfund til den kommende generation, end det vi modtog. For at opnå dette er det nødvendigt at skabe varige forbedringer meget bredt. Til dette hører en god uddannelse og forskning viser at, hvis børn og unge er veludhvilede, får indlæringen bedre betingelser. 

Yderligere oplysninger:

Uddannelses-, Kultur- og Fritidsudvalgsformand

Evelyn Frederiksen

Mobil: (+299)525955