airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Qeqqata Kommunia har fornylig afholdt et beskæftigelsesseminar

Der har været afholdt et seminar i Maniitsoq den 25. maj med godt og vel 45 deltagere.
27. maj 2016
De centrale temaer i seminaret var mulighederne for at etablere flere nye virksomheder og arbejdspladser, samt hvilke tiltag, der kan understøtte bestræbelserne på at finde en løsning på problemet med at sikre visse virksomheder arbejdskraft.

Borgmester Hermann Berthelsen udtaler: ”Jeg er glad for det vellykkede seminar. Holdninger og nye ideer kom frem. Og jeg er glad for at der var en god debat om hvilke løsninger, der skal til for at gøre noget ved arbejdskraftproblematikken på Royal Greenlands fiskefabrik, byens største virksomhed i Maniitsoq. Såvel fiskerne som Royal Greenlands fiskefabrik har et ønske om at tilkalde arbejdskraft ude fra kysten, og fra udlandet, til Maniitsoq. Hos kommunalbestyrelsen er vi lydhøre over for budskabet.”

De arbejdssøgendes situation og prioriteter blev også drøftet. Der blev taget godt imod fremlæggelsen af de arbejdssøgende.

Formanden for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget Aqqalu Skifter udtaler bl.a.: ”De arbejdssøgende har behov for at mødes og har for a kunne støtte hinanden brug for at tale sammen med hinanden i Piareersarfik. Budskabet var også at der er interesse for at deltage i oprydninger i byen og i det åbne landskab.”

Fødevarevirksomheden Lilleholms planer blev også drøftet på seminaret.
Om aftenen blev der afholdt et livligt borgermøde i Forsamlingshuset omkring beskæftigelse.

Der blev opnået meget under seminaret, der følges op af et andet seminar i Sisimiut i slutningen af august.

Kontaktperson:

Aqqalu Skifte, kommunalbestyrelsesmedlem
Mobil nr. 52 33 79